Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Washington D.C

Washington D.C. District of Colombia is de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika. Washington D.C. (de stad) is niet te verwarren met de staat Washington in het noordwesten van het land. Washington D.C. heeft drie vliegvelden in de buurt. Ten eerste Washington Dulles international Airport (42 km), ten tweede het Ronald Reagan Washington National Airport (5 km) en ten derde het Baltimore-Washington International Thurgood Marshall Airport (51 km). De Washington vluchten uit het buitenland komen voornamelijk aan op Dulles Airport.
 

Stad van iedereen.

Bij de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten werd deze stad gesticht in een aparte mini staat om te voorkomen dat één staat de hoofdstad had en meer invloed had dan andere staten. In Washington D.C. vind je vele historische en culturele bezienswaardigheden naast de drie machten wetgevende, uitvoerende en gerechtelijke macht. Washington D.C. is slechts 177 km2 groot maar strekt zich uit over de naburige staten Maryland en Virginia.
 

Bezienswaardigheden.

Washington D.C. kent een rijke geschiedenis in zijn korte bestaan. Deze geschiedenis is terug te vinden in voornamelijk de gebouwen en monumenten van de stad. Het belangrijkste gebouw is natuurlijk het Witte Huis. Het gebouw ligt aan 1600 Pennsylvania Avenue.
Ter ere van de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, is in de 19de eeuw een obelisk van 169 meter gebouwd. Dit 'Washington monument' kunt u van buitenaf en van binnenuit bezichtigen.
Het Capitool is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. Ook staan hier bustes van belangrijke Amerikanen en één Belg (namelijk. pater Damiaan). Het Capitool is een indrukwekkend neoclassicistisch gebouw welke zeker de moeite waard is om te bezichtigen.

Tussen het Capitool en het Washington Monument ligt de National Mall, een groot en groen park waar je het National Museum of American History, National Museum of Natural History, National Gallery of Art Sculpture Garden, National Air and Space Museum, Smithsonian Institute Building, Museum of African Art en het Lincoln Memorial kan vinden.
Ook de National Cathedral, Eisenhower Executieve Office Building en het Arlington National Cemetery zijn plekken waar veel te zien en te leren is over de Verenigde Staten van Amerika.
 

Voor een alternatief voor deze historische en architecturale bezienswaardigheden kunt u ook Chinatown of een Baseball wedstrijd van de Washington Nationals bezoeken om in de cultuur en beleving van de Verenigde Staten te duiken.
 

Kortom er is een hoop te zien in Washington D.C. De hoofdstad van de Verenigde Staten is zeer indrukwekkend.

Vliegtickets boeken naar Washington

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Washington met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Washington (IAD) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Washington, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Washington vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS  en bij Aankomst Washington of de code IAD  in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Washington.
 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.