Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Trabzon Airport ligt op nog geen tien kilometer afstand ten oosten van de stad Trabzon. Een afstand die met een huurauto in ruim tien minuten is te overbruggen. Het vliegveld heeft een uitstekende bereikbaarheid, met de nabije snelwegen E70 en E97. Diverse luchtvaartmaatschappijen als Turkish Airlines, Onur Air, SunExpress, Pegasus Airlines en Borajet bieden Trabzon vluchten aan vanuit steden als Amsterdam en Düsseldorf tegen aantrekkelijke prijzen. U kunt ook binnenlandse Trabzon vluchten nemen naar de Turkse kustplaatsen. Trabzon Airport heeft een enkele vluchtbaan voor alle Trabzon vluchten, parallel aan de kuststrook.
 

In de aankomsthal van Trabzon Airport vindt u verschillende autoverhuurbedrijven. Voor de luchthaven bevindt zich een taxistandplaats, waar taxi’s klaar staat om u tegen een betaalbare prijs naar het centrum te brengen. Een goedkopere vervoersoptie is de Havas bus, die circa een half uur na landing van de Trabzon vluchten vertrekt naar de stad. De reisduur naar de eindhalte in het westen van de stad bedraagt ongeveer dertig minuten. Tickets kunnen in de bus bij de chauffeur worden gekocht. Een shuttleservice brengt u ook vanaf de luchthaven naar andere steden als Ardesen, Rize en Giresun.
 

Over Trabzon

Trabzon is gelegen in het noordoosten van Turkije in de gelijknamige provincie. De stad telt ongeveer 230.000 inwoners en heeft een fraaie ligging aan de Zwarte Zee, in een groene omgeving. Trabzon wordt door hoge bergen gescheiden van het binnenland van Anatolië. Het maakt Trabzon tot een aantrekkelijke bestemming voor zowel de lokale bevolking als buitenlandse toeristen. Trabzon is in de achtste eeuw voor Christus gesticht door Griekse kolonisten. De stad werd later een voorname handelsplaats langs de Zijderoute. Tegenwoordig is Trabzon een belangrijke havenplaats voor zeetransporten richting Iran en de Kaukasus.
 

Het noordoostelijk gelegen Trabzon heeft een gematigd landklimaat met door het jaar heen regelmatige regenval. De zomers zijn aangenaam, met gemiddelde temperaturen van juni tot en met september die tussen de 23 en 26 graden liggen. In de periode december tot en met februari schommelt het kwik altijd nog tussen de 8 en 10 graden. Ideaal weer om een van de Trabzon vluchten te boeken.
 

Wat te doen in Trabzon

Trabzon is rijk aan cultuurhistorische monumenten. Een wandeling door de binnenstad brengt u langs de Hagia Sophia, een dertiende-eeuwse byzantijnse kerk met unieke fresco’s en een hoge klokkentoren. Vlak bij is de uit 884 daterende St. Annakerk, het oudste bouwwerk in de stad, enkele aloude moskeeën, de Zagnosvallei met de aanpalende stadsmuren en het Trabzon museum, waar u objecten uit de Ottomaanse perioden kunt bekijken. Vergeet niet een wandeling te maken over het Ataturkplein en de bazaarwijk met zijn nauwe straatjes, oude huizen en pittoreske winkeltjes. Opmerkelijk is de Russische bazaar tussen de haven en het centrale plein, ontstaan na de komst van duizenden Oekraïners en Russen na de val van de Sovjet-Unie. Als voetballiefhebber kunt u een thuiswedstrijd bezoeken van de op het hoogste niveau spelende profclub Trabzonspor.
 

De directe omgeving van Trabzon heeft ook veel te bieden. Plan een trip naar het zeer afgelegen Sumelaklooster, dat in een rotswand van het Pontische Gebergte is gebouwd. Dit gebergte is een attractie op zich, met bijna vier kilometer hoge pieken ((Kaçkar Dağı), authentieke bergdorpjes en traditionele Ottomaanse architectuur. De Trabzon vluchten brengen u in een magische wereld.
 

Vliegtickets boeken naar Trabzon

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Trabzon met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Trabzon (TZX) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Trabzon, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Trabzon of de code TZX in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Trabzon.
 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.