Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Tokat Airport is een klein vliegveld, dat sinds 1988 bestaat. De Turkse luchthaven bevindt zich op circa 20 kilometer van de stad Tokat en op 25 kilometer van Turhal. Vliegtuigmaatschappijen als Turkish Airlines en Borajet verzorgen Tokat vluchten binnen Turkije, vooral naar de hoofdstad Istanbul en Ankara. Een internationale vlucht naar Tokat vraagt één of meer tussenlandingen in Tel Aviv en Istanbul. Vanuit Amsterdam bent u in dat geval circa 16 à 17 uur onderweg. Tokat Airport heeft één landingsbaan.
 

U kunt gebruikmaken van een dagelijkse pendelbusdienst tussen het stadscentrum en de luchthaven van Tokat of kiezen voor een taxi vanaf de taxistandplaats nabij de aankomsthal. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een auto te huren, zodat u vrij en flexibel bent om deze stad en omgeving in het Zwarte Zeegebied van Anatolië beter te leren kennen. De luchthaven ligt vlak langs de snelweg D-180.
 

Over Tokat

Tokat is gelegen in het hart van de Zwarte Zeeregio, in het noorden van Turkije. De stad heeft ongeveer 130,000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie Tokat. De stad heeft in de geschiedenis diverse overheersers gehad. Diverse historische moskeeën en madrassa’s herinneren aan de vroeger dominerende vorstendommen in Tokat. Gökmedrese heeft tegenwoordig de functie van Tokat Museum. Yağıbasan Madrasah is een van de oudste Turkse structuren van Anatolië die bewaard is gebleven. De stad heeft zijn naam te danken aan de Griekse overheersers. Ten tijde van het koninkrijk Pontus werd Tokat Eytokia genoemd.
 

Tokat heeft een gematigd warm klimaat. Er is geen specifieke droge periode, er kan het hele jaar door regen vallen in Tokat. De meeste neerslag valt in december, mei is de droogste maand. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ongeveer 14 graden. Juli is met gemiddeld 22 graden de warmste maand van het jaar, terwijl het in januari met een temperatuur van rond de 6 graden het koudst is.
 

Wat te doen in Tokat

Tokat wordt niet overspoeld door toeristen. Er is echter veel te zien en te doen is deze aloude Turkse stad en omgeving. U moet zeker de op een berg gelegen Ottomaanse citadel bezoeken met zijn kasteel en 28 torens. U heeft hier een adembenemend uitzicht over de stad en regio. In de stad zelf ontdekt u vele Ottomaanse huizen en een prachtige Byzantijnse brug. U kunt een trip plannen langs historische moskeeën als de twaalfde-eeuwse Garipler Moskee, de zestiende-eeuwse Ali Pasa Moskee en de zeventiende-eeuwse Ulu Moskee.
 

De grotten van Ballica mogen niet op uw must see lijstje ontbreken. De grotten bevatten indrukwekkende stalactieten en zijn meer dan drie miljoen jaar oud. Ze bevinden zich op 26 kilometer van Tokat, in het district Pazar. In de directe omgeving van Tokat treft u de twee historische Griekse nederzettingen Sebastopolis en Komana Pontika, waar onder meer een tempel, diverse standbeelden en enkele geruïneerde baden te zien zijn. Als u geïnteresseerd bent in archeologische bodemschatten, kunt u ook een bezoek brengen aan overblijfselen van prehistorische nederzettingen als Maşat Höyük, Horoztepe, Bolus Aktepe en Boyunpınar.
 

Vliegtickets boeken naar Tokat

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Tokat met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Tokat (TJK) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Tokat, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Tokat of de code TJK in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Tokat.
 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.