Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Tel Aviv

Tel Aviv is de tweede stad en tevens het kloppende economische hart van de staat Israël. Aangezien de stad een enorme groei kende vanaf de jaren '30 is een groot deel van de architectuur in Bauhaus-stijl. Door het levendige karakter van de stad heeft Tel Aviv een grote aantrekkingskracht op toeristen. Vanuit Europa zijn er veel maatschappijen die Tel Aviv vluchten aanbieden naar één van de twee luchthavens van de stad. Vliegveld Dov Hoz ligt pal aan de zee en bevindt zich in het centrum van de stad. Het tweede vliegveld, Ben Gurion, ligt ongeveer 20 kilometer verwijderd van het stadscentrum. Vanaf het Ben Gurion vliegveld neem je eenvoudig de bus, de trein of een taxi.
 

Over Tel Aviv

Tel Aviv is relatief een jonge stad en is als nederzetting ontstaan waar zich eind negentiende eeuw een groep Russische Joden zich vestigden. De stad is vooral gaan groeien in de jaren '30 en werd al gauw het speelveld van een grote groep architecten. Het bijzondere en coherente stedenbouwkundige karakter van de stad heeft als gevolg gehad dat Tel Aviv sinds 2003 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad zelf heeft 'slechts' iets meer dan 410.000 inwoners, maar de gehele gemeente telt bijna vier miljoen inwoners. Daarnaast is Tel Aviv een moderne en liberale stad met bijvoorbeeld de grootste jaarlijkse Gay Parade. Ook is Tel Aviv het sportieve middelpunt van Israël met grote voetbalclubs, basketbal-verenigingen en roeiverenigingen die op topniveau spelen.
 

Wat te doen in Tel Aviv?

Als je Tel Aviv bezoekt, dan hoef je je nooit te vervelen. De stad staat namelijk ook wel bekend als 'de stad die nooit slaapt' en dat uit zich onder andere in het bruisende nachtleven. Je kunt elke avond en nacht weer iets nieuws beleven in grote clubs zoals Haomam 17, de Breakfastclub en Comfort 13. Uiteraard zijn er overdag ook de nodige culturele en historische bezienswaardigheden te bezoeken. Zo is Tel Aviv van oorsprong gesticht aan de rand van Jaffa. Dit is een oude stad die van grote historische betekenis is met als hoogtepunt de overblijfselen van een 3300 jaar oud Egyptisch fort. Voor de museumliefhebbers is er op alle gebieden veel te ontdekken in Tel Aviv. In het Bauhausmuseum leer je alles over de architectuur van de stad, in het Beit Hatfutsot krijg je een uniek inkijkje in de geschiedenis en cultuur van het joodse volk en het Tel Aviv Museum of Art is één van de indrukwekkendste musea met moderne kunst. Ten slotte is Tel Aviv natuurlijk ook een badplaats waar je van het strand kunt genieten of heerlijk uitwaaien op de prachtige promenade.
 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.