Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Teheran

Het is mogelijk om vanuit Schiphol in Amsterdam naar Teheran te vliegen. Atlas Global is bijvoorbeeld een vliegmaatschappij die vluchten naar deze plaats aanbiedt. Een vlucht naar Teheran zal meestal tussen de 7 en 14 uur duren, aangezien er een tussenstop gemaakt zal worden. Meestal zal deze tussenstop, wanneer u vliegt met Atlas Global, in Istanbul gemaakt worden. Na deze tussenstop zal u verder vliegen naar één van de twee luchthavens van Teheran. De luchthaven Mehrabad International Airport is een grote luchthaven in de stad zelf, maar tegenwoordig komen de meeste vluchten aan op de nieuwere luchthaven Imam Khomeini International Airport net buiten de stad. Vanuit deze luchthaven is het nog maar 30 kilometer om het midden van Teheran te bereiken.
 

Over Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en ligt in het Noorden van dit land. De stad ligt aan de voet van het gebergte de Alborz, waardoor de hoogtes van de stad erg kunnen verschillen. In het Zuiden ligt Teheran namelijk op een hoogte van 1100 meter, terwijl dit in het noorden al een hoogte van 1750 meter is. Het klimaat van de stad kan ook erg afwisselend zijn. De zomers in Teheran kunnen erg warm zijn, met temperaturen boven de 30 en soms wel 40 graden Celsius. In de winter kan het juist regelmatig sneeuwen, waardoor het gebergte de Alborz dan vaak bezocht wordt als skigebied. Teheran is dan ook een echte toeristische trekpleister, maar er wonen ook een hoop jonge, hoogopgeleide mensen in de stad. De stad heeft daarom ook de grootste bevolkingspopulatie van heel Iran.
 

Wat te doen in Teheran?

De rijke historie en antieke gebouwen in combinatie met moderne bouwwerken maken van Teheran een unieke stad die erg geliefd is bij toeristen. Teheran is namelijk erg beroemd geworden dankzij de verschillende bezienswaardigheden die in de stad te vinden zijn. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de prachtige paleizen van sjah. Deze paleizen zijn namelijk open voor bezoek, waardoor u met eigen ogen kunt zien hoe de laatste sjah hier zijn tijd door heeft gebracht. Ook het Golestan paleis is zeker een aanrader, aangezien verschillende vorsten hier enige tijd doorgebracht hebben. Dit paleis is dan ook erg indrukwekkend, dankzij de prachtige architectuur en de weelderige tuinen. Daarnaast kan een bezoek aan de bazaar ook erg leuk zijn, omdat hier altijd veel bedrijvigheid is. Ook de vrijheidspoort die in de jaren 70 is gebouwd is een erg speciale bezienswaardigheid. Als laatste zijn er ook verschillende musea die te bezoeken zijn, zoals het Nationaal Museum en het Nationaal Juwelen Museum. In het Nationaal Museum vindt u vooral archeologische schatten, waardoor u meer te weten komt over de geschiedenis van Iran. In het Nationaal Juwelen Museum ziet u vooral blinkende juwelen en grote objecten die bedekt zijn met goud en diamanten. Al deze bezienswaardigheden zijn erg bijzonder, waardoor een bezoek aan Teheran een onvergetelijke ervaring zal zijn.
 

Vliegtickets boeken naar Teheran

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Teheran met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Teheran (IKA) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Teheran, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Teheran of de code IKA in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Teheran.

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.