Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Het in Noord-Marokko gelegen Tanger is één van de oudste steden van het land. De rijke geschiedenis gaat terug tot de vijfde eeuw voor Christus, en al sinds die tijd is de stad één van de culturele centra van Marokko. Bovendien vindt er de laatste jaren een sterke economische groei plaats, wat de stad maakt tot méér dan een museum: het is een moderne stad op haar hoogtepunt, met een bruisend leven. Een reis naar Tanger is een fantastische mogelijkheid om kennis te maken met een bijzondere kant van het land: de stad is een multiculturele smeltkroes, gelegen aan een schitterende baai aan de Middellandse Zee. Door het heerlijke klimaat - 's zomers heet en zonnig, 's winters mild maar altijd boven het vriespunt - is de stad het hele jaar door een ideale vakantiebestemming als u op zoek bent naar natuur, cultuur, een strandvakantie, of een combinatie hiervan. Weinig steden zijn zo veelzijdig op elk vlak als Tanger.
 

Vervoer en vliegtickets


De stad is uitstekend bereikbaar per vliegtuig. De internationale luchthaven Ibn Batouta is in 2008 verbouwd en sterk gemoderniseerd, waardoor het een comfortabele aankomst- en vertrekplaats is geworden met alle voorzieningen die u van een modern vliegveld mag verwachten. Het vliegveld ligt op zo'n twaalf kilometer van de stad. Een privetaxi naar de stad kost 100 Dh (EUR10; 's avonds 150 Dh/ EUR15).

Vluchten en vliegtickets worden verzorgd door Royal Air Maroc (vanaf Amsterdam of Brussel), Air Arabia Maroc (vanaf Amsterdam of Brussel) en RyanAir (vanaf Brussel). Vliegtickets vanaf de luchthaven van Brussel zijn doorgaans goedkoper dan vluchten vanaf Schiphol. De reistijd bedraagt, bij een directe vlucht, slechts zo'n drie uur. Er is een licht tijdverschil: in de winter is het één uur vroeger dan in Nederland, in de zomer twee uur.

Een auto huren is de ideale mogelijkheid om de stad en haar omgeving te verkennen. Op vliegveld Tangerworden door een aantal autoverhuurbedrijven, waaronder Europcar, Hertz en Avis, auto's aangeboden. De wegen en bewegwijzering rond Tanger zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd, waardoor autorijden in en rond de stad plezierig is. 
 

Bezienswaardigheden


Er is ongelooflijk veel te zien en te bekijken in de stad. Deze is fantastisch gelegen aan de Middellandse Zee en een absolute aanrader is dan ook een strandwandeling langs de Avenue Mohamed VI. Het ook mogelijk om een boottocht te ondernemen over de Middellandse Zee, langs de stad. Als u liever stilzit, dan biedt het legendarische Café Hafa een fantastisch uitzicht over de baai. Het op een klif gelegen café staat bekend om haar muntthee, en vele beroemdheden, waaronder The Beatles, bezochten het al eens. Ook vanaf de Casbah, een oud fort gelegen op een berg, heeft u een fantastisch uitzicht over de haven van de stad - en met het juiste weer is zelfs Spanje te zien. Bovendien is de Casbah een prachtig stuk erfgoed, waar zelfs overblijfselen van het Romeinse Rijk te zien zijn.

Voor liefhebbers van cultuur is er in de stad meer dan genoeg te doen. Een verrassende plek is de Amerikaanse Legatie. Dit instituut is een levendig cultureel centrum, maar ook een schitterende historische locatie dat meer biedt dan enkel een overzicht van de betrekkingen tussen Amerika en Marokko: het is ook een kunstmuseum en er zijn vele interessante documenten te vinden. Dit historische gebouw bevindt zich in de Medina, die net als andere Marokkaanse medina's gekenmerkt wordt door smalle straatjes, tientallen kraampjes en winkeltjes met even zo veel geuren en kleuren. De medina is hectisch, maar wel bijzonder veilig: er is veel politie aanwezig, al blijft enige voorzichtigheid uiteraard geboden.

Het is ook mogelijk buiten de stad te reizen. Zo'n 15 kilometer ten westen liggen de grotten van Hercules, waar schitterende natuur en archeologie hand in hand gaan. Een fantastisch uitje met kinderen is het Mnar Park, een waterpark met tientallen glijbanen en baden. Bovendien biedt het waterpark een schitterend uitzicht over de Marokkaanse kust. 

Al met al is Tangier een schitterende stad voor een avontuurlijke, culturele vakantie. Er is ongelooflijk veel te zien en te doen, of u nu op zoek bent naar een museum, zon-zee-strand, of een authentieke Marokkaanse marktervaring. Bovendien biedt de aan de Middellandse Zee gelegen stad schitterende uitzichten, waardoor een vakantie in Tangier een onvergetelijke ervaring is.

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.