Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Sivas

Het vliegveld Sivas is gemoderniseerd en van alle gemakken voorzien. Vluchten naar Sivas zijn goed verkrijgbaar en u kunt enkele keren per week vanuit Amsterdam vliegen. Vliegveld Sivas is een klein en overzichtelijke vliegveld. Vanuit Sivas kunt u per trein of bus verder reizen, aangezien de stad een knooppunt in het openbaar vervoer in de omgeving.
 

Vluchten naar Sivas zijn voor zeer aantrekkelijke tarieven te krijgen. Het vliegveld Sivas is daarnaast modern en overzichtelijk. Belangrijk om te weten is dat een paar keer per week vanuit Amsterdam naar Sivas vluchten (met een overstap) gaan. Voor de stad hoeft u het niet te laten: Sivas is al millennia lang een cultureel knooppunt in de regio en is daarom overladen met bezienswaardigheden. Daarnaast kunt in de stad ook uitstekend ontspannen in een stoombad of een goed restaurant. Boek dus nu uw vliegtickets en Sivas kan u snel al haar bijzondere bezienswaardigheden laten zien.
 

Sivas is een stad die in de middeleeuwen een belangrijk onderdeel was van de karavaanroute tussen Perzië en Bagdad. Maar de stad is ook specifiek bekend vanwege de uitstekende baklava en de traditionele stoombaden. In Sivas vindt u dus cultuur en architectuur en ook de nodige ontspanning. Dit biedt een ideale combinatie die nog niet door veel mensen ontdekt is. De vluchten van Amsterdam naar Sivas zijn de laatste tijd erg goedkoop geworden. Vliegen naar Sivas maakt het, door de relatief korte vlucht, ook mogelijk om ook voor een kortere vakantie te genieten van deze unieke stad.
 

De geschiedenis van Sivas voert terug naar 2000 jaar voor Christus. Er zijn dan ook veel monumenten te vinden. Zeker omdat Sivas ook in het Byzantijnse rijk een voorname stad was. Een belangrijke bezienswaardigheid is de Ulu Cami (de grote moskee). Deze is in 1197 gebouwd door Kilicarslan Bin Ibrahim. Het is een rechthoekig gebouw met een grote binnentuin. Een ander monument dat u gezien moet hebben is de Cifte Minareli Medrese. Dit betekent letterlijk de twee minaretten. Het was een school waarin de leer van de profeet werd onderwezen. Van dit bijna duizend jaar oude gebouw staan nog twee muren overeind. Naar Sivas vluchten is dus zeker een aanrader als u geinteresseerd bent in middeleeuwse architectuur.


In 1919 was Atatürk in Sivas voor het beroemde Congres van Sivas. Dit congres was een belangrijke stap in de vorming van de Turkse republiek, zo werd er besloten om Turkijke te bevrijden van haar buitenlandse bezetters. Het congrescentrum is nog steeds een bezienswaardigheid. U kunt hier beeld bekijken van de onafhankelijkheidsoorlog en er is ethnografisch materiaal te bezichtigen.


U kunt de hele tijd van het jaar naar Sivas reizen, maar u dient zich te bedenken dat het in dit deel van Turkije in de zomer erg warm kan zijn. Als u vooral komt voor het bekijken van de stad kan het raadzaam zijn om in het voor- of najaar te reizen. En mocht er een koude dag tussen zitten kunt u natuurlijk altijd een Turk stoombad opzoeken.
 

Alexander Kebab

Sivas is een stad die veel mogelijkheden biedt voor u als toerist. Een absolute aanrader is het Niyazi Bey Restaurant. Dit is een van de bekendste restaurants in Turkijke: probeer hier de bijzondere Alexander Kebap. Als u besluit om voor een week naar Sivas te vluchten dan moet u zich een etentje in dit restaurant niet ontzeggen.

Ongeveer zeventig kilometer ten zuiden van Sivas, vind u het dorpje Kangal. Uit deze plaats is het hondenras Sivas Kangal afkomstig. Dit ras stamt uit de derde eeuw voor Christus. Het is een ras van schaapshonden dat vooral ingezet wordt voor het bewajen van kuddes dieren.

Vanuit Kangal kunt u op de terugweg nog even langs de Balıklı Kaplıca bron gaan. Het water in deze bron is is 36 graden en bevat bicarbonaat, calcium en ook magnesium. In het water zitten kleine visjes waarvan men beweert dat die goed zijn tegen allerlei huidziektes.
 

Vliegtickets boeken naar Sivas

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Elazig met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Sivas (VAS) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Sivas d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Sivas vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Sivas of de code VAS in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam  naar Sivas.

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.