Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Shiraz

De stad Shiraz behoort tot de vijf grootste steden van Iran. Niet zo verwonderlijk dat hier ook het grootste vliegveld van het zuiden van dit land gevestigd is. Op de internationale luchthaven Shiraz landen en vertrekken veel binnenlandse vluchten. Daar houdt het echter niet op: u ziet bij luchthaven Shiraz ook vluchten naar diverse landen aan de Perzische Golf. Vanaf de luchthaven is het niet ver meer naar het centrum van de stad. Het meestgebruikte vervoersmiddel is de auto, u zult dus zeker een taxi kunnen vinden. Spreek van tevoren duidelijk een prijs af, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het kost doorgaans ongeveer een kwartier om dan in het wat drukkere gedeelte van de stad te komen. Er rijden ook bussen op dit traject.
 

Over Shiraz

Deze stad kent een rijke geschiedenis. Rond 2000 voor Christus wordt Shiraz voor het eerst genoemd op kleitabletten. Shiraz groeide al snel uit tot een vrij grote plaats. Pas ruim na het jaar 600 werd de stad veroverd door de Arabieren en werd de islam geïntroduceerd. Shiraz heeft zelfs een tijd bekend gestaan om de goede wijn, maar eind vorige eeuw is deze productie beëindigd. Momenteel staat Shiraz met name bekend om de bloeiende tapijtenindustrie. De stad kende een heel bloeiende periode en daardoor zijn er nu nog vele tombes, moskeeën en poorten te bewonderen. Heden ten dage is Shiraz een economisch en industrieel centrum. Het is eveneens de belangrijkste Iraanse stad op het gebied van IT, communicatie en vervoer.
 

Wat te doen in Shiraz?

Breng een bezoek aan de oogstrelende Nasir al Molkmoskee. De moskee werd einde 19e eeuw gebouwd in opdracht van de Kadjaarse leider Mirza Hasan Ali Nasir al Molk. Bij de bouw van de moskee is er veel gekleurd glas gebruikt en het gebouw staat dan ook bekend om de schitterende reflecties op de vloer wanneer de zon op het glas schijnt. De Tombe van Hafez is een graftombe die is gewijd aan de Perzische dichter Hafez. Deze tombe is gelegen in de Musallatuinen aan de noordzijde van Shiraz. De historische plaats Persepolis ligt een eindje buiten de stad, maar is zeker niet minder de moeite waard. Persepolis staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is een door Darius I gebouwde nederzetting. Eigenlijk betekent de naam 'stad van de Perzen', maar het wonderlijke is dat er geen echte woonhuizen gevonden zijn. Het heeft meer de functie van paleis gehad, waar tientallen volkeren hun belastingen kwamen betalen. Natuurlijk is er in Shiraz niet alleen maar historie en cultuur te vinden. Je vindt er ook een bruisend centrum met winkels, cafés, restaurants en clubs. Niet alleen overdag is hier voldoende vermaak te vinden, ook in de nacht is het gezellige centrum van Shiraz zeker aan te raden.
 

Vliegtickets boeken naar Shiraz

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Shiraz met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Shiraz (SYZ) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Shiraz, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Shiraz of de code SYZ in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Shiraz.
 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.