Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Paramaribo

Internationale vluchten die landen in Suriname, doen dat allemaal op Johan Adolf Pengel International Airport bij Zanderij, wat op ongeveer 40 km ten zuiden van Paramaribo ligt. Vervoer vanaf de luchthaven naar de stad kost ongeveer 45 minuten. Vanaf dit vliegveld zijn er verbindingen met Amsterdam, Oranjestad, Willemstad, Georgetown, Port of Spain, Belém, Cayenne, Philipsburg, Miami , Kralendijk en Paramaribo-Zorg en Hoop. Toch vindt hier niet de meeste vliegbewegingen plaats, maar op vliegveld Zorg en Hoop. Vanuit hier is het mogelijk naar de airstrips en de andere vliegvelden van Suriname te vliegen.
 

Over Paramaribo

Wie zou er niet eens een kijkje willen nemen in het prachtige Suriname? Prachtige plekjes, ondoordringbare oerwouden, heerlijk eten en een bevolking die supervriendelijk is, en ook nog gewoon Nederlands spreekt...Wie één keer in dit prachtige Zuid-Amerikaanse land geweest is zal beamen dat het een bezoek meer dan waard is.

 

Wanneer u per vliegtuig naar Suriname wilt reizen heeft u verschillende mogelijkheden. Er worden door 2 luchtvaartmaatschappijen rechtstreekse Paramaribo vluchten aangeboden: de KLM en de SLM ( Surinaamse Luchtvaartmaatschappij). Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen een indirecte vlucht naar Paramaribo te boeken, bijvoorbeeld via Parijs en Frans-Guyana. Uw vlucht zal ongeveer 9 uur in beslag nemen.

Wilt u Suriname met een Nederlands paspoort bezoeken, dan is het noodzakelijk dat u van tevoren een toeristenkaart of een visum aanschaft. De aanschaf van een toeristenkaart geeft u het recht om 90 dagen in Suriname te kunnen blijven.

Voor vertrek naar Suriname is het verstandig om te informeren naar de eventuele vaccinaties die gewenst zijn. Ook al valt het reuze mee met enge ziektes, Suriname is en blijft een tropisch land.
 

Vervoer

Het is mogelijk om uzelf per auto, vliegtuig, boot en fiets te verplaatsen in Suriname. Doordat de rijstijl vrij roekeloos te noemen is, is het laatste niet echt aan te raden. Het totale wegennet van Suriname beslaat meer dan 4.000 km, ongeveer 25% daarvan is verharde weg. Het wegennet van Suriname kent een hele eenvoudige opbouw: er gaat vanuit Paramaribo een weg naar het westen (Nickerie), een weg naar het oosten (naar Marowijne), en een weg naar het binnenland.
 

Bezienswaardigheden

Het historische centrum van Paramaribo is vrijwel volledig opgetrokken uit hout, en staat sinds 2002 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.
De unieke architectuur die er in de stad te vinden is, is een direct gevolg van de verschillende overheersers en verschillende culturen van de mensen die in Suriname kwamen wonen. Ook de godsdienstige gebouwen laten de unieke bouw zien, waarbij er vrijwel alleen met hout gewerkt is. Voorbeeld hiervan is de Sint Petrus en Paulus Kathedraal, wat zich het grootste houten gebouw van heel Zuid-Amerika mag noemen.
Een ander plekje dat ook zeker een bezoek waard is vindt u aan de Keizerstraat: de moskee met daarnaast gelegen een synagoge. Op een steenworp afstand hiervan vindt u ook een katholieke kerk en een hindoeïstische tempel. Op het kerkplein vindt u de mooi vormgegeven Hervormde kerk.

Een bezoek aan Paramaribo is niet compleet zonder een bezoekje aan het Onafhankelijkheidsplein met de Nationale Assemblée, en het Presidentieel Paleis met daarbij de Palmentuin.
Het wereldbekende Fort Zeelandia is momenteel in gebruik als hoofdvestiging van het Surinaams Museum, met direct erbij gelegen een rijtje koloniale officierswoningen.
Voor nog meer cultuur kun je terecht in het openluchtmuseum bij het Fort Nieuw-Amsterdam in het district Commewijne.

De helft van de bevolking van Suriname woont in de hoofdstad Paramaribo. Doordat er zoveel verschillende volken wonen zijn er ook een heleboel verschillende geloven te vinden. Ongeveer 48% van de bevolking van Paramaribo is christelijk, nog eens 14% is hindoe, 9% van de bevolking is moslim. De rest bestaat uit geloven die minder vertegenwoordigd zijn.

De Nederlandse taal is de taal die het meest gesproken wordt in de huishoudens van Paramaribo. In meer dan 60 % van de huishoudens spreekt men Nederlands, al dan niet als tweede taal. Toch blijft het Surinaams een belangrijke taal wanneer er informeel gecommuniceerd wordt.
 

Vliegtickets boeken naar Paramaribo

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Paramaribo met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Paramaribo (PBM) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Paramaribo, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Paramaribo of de code PBM in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Paramaribo.

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.