Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Ouagadougou is de hoofdstad van het in West-Afrika gelegen Burkina Faso. Vanaf Schiphol is het ongeveer negen uur vliegen naar het Ouagadougou International vliegveld, maar aangezien er geen rechtstreekse vluchten naar Ouagadougou gaan, zult u langer onderweg zijn vanwege een of meerdere overstappen. Luchtvaartmaatschappijen die Ouagadougou vluchten aanbieden zijn Air France, KLM en Royal Air Maroc. In de buurt van deze stad zijn meerdere vliegvelden gelegen, zoals het Boulsa vliegveld (108 km vanaf de stad en het Bogande vliegveld (165 km vanaf de stad). Houdt u er rekening mee dat een vaccinatie tegen gele koorts verplicht is wanneer u in de zeven dagen voordat u in Ouagadougou binnengaat in een gele koorts land bent geweest? Dit geldt ook voor een overstap. Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A zijn niet verplicht, maar worden wel aanbevolen, ongeacht uw verblijfsduur in Ouagadougou. Wanneer u nooit bent ingeënt tegen mazelen, wordt ook een BMR inenting aangeraden.
 

Over Ouagadougou

Ouagadougou is de hoofdstad van het in West-Afrika gelegen Burkina Faso en telt circa 1.500.000 inwoners. Deze grootste en eveneens belangrijkste stad van Burkina Faso is het cultureel en educatief centrum van het land. Steeds meer migranten trekken van elders uit het land naar Ouagadougou voor een beter leven. Frans is de officiële landstaal. De stad heeft een steppeklimaat, een heet seizoen gevolgd door een regenseizoen dat van mei tot oktober duurt. De temperatuur in het droge seizoen gemiddeld tussen de 33 en 40 graden Celsius, met uitschieters die zelfs temperaturen tot hoog in de 40 kunnen halen. De temperatuur in het regenseizoen is over het algemeen iets lager, zo rond de 32 graden Celsius.
 

Wat te doen in Ouagadougou?

Bent u een cultuurliefhebber? Dan is er een aantal musea die u wellicht wilt bezoeken. Ouagadougou is het middelpunt van vele Mossi koninkrijken en in het Etnografisch Museum kunt u een grote collectie aan Mossi artefacten bezichtigen. Wellicht valt Musee Provincial du Houët ook bij u in de smaak. Hier zijn regionale ambachten en kunst te zien. Misschien wilt u een ceremonie met traditionele muziekinstrumenten en kostuums bijwonen? Elke vrijdagmorgen om 06:00 uur vindt de Moro-Naba ceremonie plaats bij het Moro-Naba paleis. Bent u meer een natuurliefhebber? Dan is Ranch de Nazinga zeker de moeite waard. In dit wildreservaat nabij het plaatsje Po, ten zuiden van Ouagadougou leven bavianen, antilopen, wrattenzwijnen, olifanten en apen. Ook kunt u deelnemen aan een trip naar een meer waar nijlpaarden leven, het Mare aux Hippopotames. Vanuit Ouagadougou zijn er excursies te boeken naar Sabou, waar u oog in oog komt te staan met krokodillen. Of u nu van natuur of van cultuur houdt, Ouagadougou en omgeving biedt u een ervaring om niet meer te vergeten!
 

Vliegtickets boeken naar Ouagadougou

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Ouagadougou met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) naar Ouagadougou (OUA) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Ouagadougou, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Ouagadougou vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Ouagadougou of de code OUA in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Ouagadougou.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.