Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en ligt in het zuiden. Het is een moderne stad op ruim 1600 meter hoogte. Er zijn veel accommodaties, van self catering cottages, lodges en guesthouses tot luxe hotels. Nairobi heeft twee grote shoppingmalls met een aanbod voor toeristen, ook zijn er veel lokale winkels.
 

Vluchten naar Nairobi

De luchthaven in Nairobi is Jomo Kenyatta International Airport. Dit is de grootste luchthaven van Centraal- en Oost-Afrika. Jaarlijks passeren circa vijf miljoen passagiers de enige terminal. Bij de douane moet een formulier afgegeven worden met onder andere het doel van het verblijf, accommodatie en de tijdsduur. Als u vanuit een ander Afrikaans land komt moet u een vaccinatiebewijs voor gele koorts hebben Naast deze internationale luchthaven is in het zuiden van de stad ook het kleinere Wilson Airport dat veel binnenlandse vliegbewegingen kent naar Mombasa, Kilimanjaro Diani, Lokichogio, Amboseli, Maasai Mara, Lamu en Nanyuki.
 

Vervoer

De luchthaven ligt 20 kilometer ten oosten van Nairobi. In een half uur staat u in het centrum. De stad heeft een goed busnetwerk en de bussen rijden regelmatig en een vaste route. In een kantoortje bij het busstation kunt u een kaartje kopen en op borden staan de vertrektijden. Nadeel is dat ze vaak vol zitten. Een alternatief is een matatu ofwel minibus die overal stopt. Reizigers wordt afgeraden om 's avonds van openbaar vervoer gebruik te maken door de hoge criminaliteit. Taxi's zijn een goed alternatief, maar maak wel van tevoren een prijsafspraak! In Kenia rijdt men links en de staat van de wegen is slecht.
 

Praktische informatie

De munteenheid in Kenia is de Keniaanse shilling. Winkels zijn doordeweeks tussen 9.00 en 17.00 uur open en op zaterdag van 8.30 tot 12.30 uur. Maar niet iedereen houdt zich daaraan en tussen de middag sluiten winkeliers ook vaak. Banken zijn over het algemeen doordeweeks van 9.00 tot 15.00 uur open en op zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur. Accommodaties en toeristische organisaties accepteren een creditcard en dan vooral de Visa en Mastercard.
 

Bezienswaardigheden

Nairobi heeft veel bezienswaardigheden.De wekelijkse Masaïmarkt is daar een van. Deze is in een winkelcentrum en er is onder andere kleding, handwerk en souvenirs te koop. De Jamia moskee met drie zilveren koepels en diverse minaretten is ook prachtig. Hetzelfde geldt voor de indrukwekkende Mc. Millan Memorial Library. Het Spoorwegmuseum en het Nairobi National museum mag u eigenlijk ook niet overslaan. Dan is er ook nog de bekende treinreis van Nairobi naar Mombasa, de Lunatic Express, die drie keer per week rond 19.00 uur vertrekt voor een rit van minimaal 14 uur. En 24 kilometer buiten Nairobi ligt het Nairobi National Park.
 

Vliegtickets boeken naar Nairobi

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Nairobi met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) naar Nairobi (NBO) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Nairobi, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Nairobi vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Nairobi of de code NBO in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Nairobi.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.