Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar De Malediven

De Malediven hebben slechts een luchthaven, de Malé International Airport, gelegen op het hoofdeiland Kuramathi. Er bestaan geen rechtstreekse Malediven vluchten, er wordt altijd een tussenstop gemaakt in Colombo, Sri Lanka, vanwaaruit verder gevlogen wordt naar Malé. Vanuit de luchthaven worden bezoekers per boot, helikopter of watervliegtuig naar de eindbestemming vervoerd. Bij een verblijf op het eiland Kuramathi is de fiets of een taxi het aangewezen vervoermiddel. Aangezien de eilanden bijzonder klein zijn, kunnen deze lopend binnen een half uur verkend worden.
 

Over deze prachtige eilandengroep

Bij het woord Malediven denkt iedereen meteen aan hagelwitte stranden en een een prachtig blauwe zee. Dat klopt helemaal! De Malediven zijn werkelijk een paradijs op aarde. Wanneer u van water houdt zult u zich hier helemaal in uw element voelen.

De Republiek der Malediven ligt in Zuid Azië, met als hoofdstad Malé en is ongeveer 298 km2 groot. Het totale aantal inwoners ligt rond de 300.000. Ruim 60.000 van deze inwoners wonen in de hoofdstad Malé. Doordat het feitelijke landoppervlak van deze eilandengroep zo klein is, is Malediven één van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Malediven heeft een tropisch klimaat.
 

Vliegtickets boeken naar Malediven

Om een vliegticket te boeken naar Malediven hoeft u geen speciaal visum aan te vragen, wanneer u niet van plan bent om langer dan 30 dagen te blijven. De enige voorwaarde die wel geldt is dat uw paspoort na vertrek nog 6 maanden geldig moet zijn. Het tijdsverschil met Nederland is, dat het 5 uur later is dan in Nederland.

Vluchten naar Malediven landen op de internationale luchthaven van Malé. Dit is meteen de hoofdstad van deze bijzonder mooie eilandengroep, en ligt op het eilandje Hulhule. Vliegtickets naar Malediven zijn altijd zo samengesteld, dat er gebruik gemaakt moet worden van een overstap, bijvoorbeeld in Colombé in Sri Lanka. De gemiddelde vluchtduur van een vlucht naar Malediven zal ongeveer rond de 11 uur duren. Uw vlucht vanaf Colombé naar Malé, zal ongeveer nog 1 uur in beslag nemen. Malé is niet de enige luchthaven die er op Malediven te vinden is. Op de Seenu-Atol vindt u ook nog het vliegveld Gan.
 

De bevolking

Het grootste gedeelte van de inwoners is Soennitisch en de taal die er het meest gesproken wordt is Dhivehi. Dit is ook meteen de officiële taal. Het is een Indo-Iraanse taal die zijn wortels in het Sanskriet heeft. Het is een hele moeilijke taal om te spreken en er zijn veel verschillende dialecten. De taal wordt, net als het Arabisch, van links naar rechts geschreven en heet Thaana.
In het Dhivehi bestaan er geen woorden voor : hallo, bedankt of tot ziens. Het is voldoende wanneer u een knikje geeft met uw hoofd, of een glimlach.
Men spreekt ook overal zeer goed Engels.

De munteenheid van Malediven is de Rufiyaa, maar u kunt ook veelal met Amerikaanse dollars betalen in de toeristenresorts. Doordat de gehele bevolking van Malediven Islamitisch is, drinkt men geen alcohol. U zult buiten de toeristenresorts dan ook geen druppel alcohol kunnen vinden.
 

Vervoer

Eenmaal aangekomen op het vliegveld zult u zich moeten verplaatsen naar uw uiteindelijke accomodatie. Dit gebeurt veelal per speed(boot), watervliegtuig of zelfs per helikopter. De zogenaamde resorteilanden worden totaal gescheiden van de eilanden waar de bewoners van Malediven zelf wonen gehouden.
Wanneer u deze eilanden graag wilt bezoeken, bent u daarvoor aangewezen op excursies die georganiseerd worden. Voor vervoer tussen de eilanden gebruikt men dhonis, dit zijn traditionele vissersboten.

Op Malediven zijn bijna geen wegen te vinden: er is maar 9,6 kilometer verharde weg. Ook zijn de importbelastingen op auto's erg hoog. Deze beide zaken zorgen ervoor dat er bijna geen auto's op de eilanden te vinden zijn. Doordat de meeste eilanden erg klein zijn, kunt u deze gemakkelijk binnen een half uur lopend verkennen.
 

Goedkope vliegtickets boeken naar de Malediven

Bij Nuhr.nl boekt u uw  vliegtickets naar de Malediven met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Malediven (MLE) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar de Malediven, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Male of de code MLE in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Malediven.
 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.