Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Malatya Airport is een militaire en kleine publieke luchthaven in Turkije. Het vliegveld bestaat sinds 1941 en bevindt zich op 34 kilometer van Malatya, dat bekendstaat als een van de meest ontwikkelde steden van het Oosten. Malatya heeft meer dan 400.000 inwoners en is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Malatya Airport verwerkt jaarlijks ongeveer 100.000 passagiers op internationale Malatya vluchten en 900.000 passagiers op binnenlandse vluchten. Er rijdt van vroeg tot laat een shuttlebus tussen het stadscentrum en de luchthaven.
 

Over Malatya

Malatya is gelegen in het zuidwesten van Oost-Anatolië, iets rechts van het midden van Turkije. De stad heeft een fraaie ligging tegen het hoge Taurusgebergte. Malatya en omgeving is bekend van de talloze abrikozengaarden, die een vruchtbare bodem hebben langs de zijrivieren van de rivier de Eufraat. De zongedroogde abrikozen worden mondiaal geëxporteerd. Behalve abrikozen hebben gehaktballetjes (Kofte) een speciale plaats in de keuken van Malatya. Ze worden gebruikt in vele vleesgerechten en zelfs desserts. Een plaatselijke specialiteit is Kagit Kebabi, een gerecht van lam en groente geroosterd in geolied papier.
 

Malatya heeft een historie als strategisch kruispunt op de handelsroutes vanuit Centraal-Azië het Midden-Oosten en Mesopotamië. De stad heeft diverse overheersers gehad. Van de Assyriërs, Perzen en Romeinen tot de Byzantijnen, Arabieren en Seltsjoeken. De eerste nederzetting is Arslantepe Tumulus, op 7 kilometer ten noordoosten van de huidige stad Malatya. Hier zijn nog overblijfselen van te zien. Vandaag de dag is Malatya een provincie van de republiek Turkije.
 

Malatya heeft een continentaal klimaat. De zomers zijn warm en droog, de winters zijn koud en gaan vaak gepaard met sneeuwval. Het regent vooral in de lente en de herfst. De gemiddelde temperatuur in het hoogseizoen (mei tot september) ligt tussen de 18 en 22 graden, met in juli en augustus temperaturen rond de 28 graden. De avonden kunnen koel zijn. Warmere kleding voor de avonduren is geen overbodige luxe. In de wintermaanden december tot februari blijft het kwik op 3 tot 5 graden steken.
 

Wat te doen in Malatya

Het Archeologisch Museum in het stadscentrum behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Malatya. U kunt hier allerlei vondsten uit de nabijgelegen nederzetting Arslantepe bewonderen, inclusief de oudst bekende zwaarden en een reconstructie van de koninklijke graftombe. Op het centrale plein ontdekt u ook de Nieuwe Moskee, gebouwd in 1912 en een van de zeldzame moskeeën in Turkije met drie minaretten. Aan de overkant van de straat staat het nog enige standbeeld van Ismet Inönü, de tweede president van Turkije van 1938 tot 1950.
 

Een bijzonder uitstapje voert naar het Watervallen Park, ofwel Selale Parki, een park tegen een heuvel met vele waterpartijen. Een handmade waterval loopt door een betonnen gracht en wordt krachtiger bij elke cascade. U kunt een wandeling langs het kanaal maken, dat wordt overspannen door diverse voetgangersbruggen.
 

Vliegtickets boeken naar Malayta

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Malatya met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Malatya (MLX) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Malatya, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Malatya of de code MLX in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Malatya.
 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.