Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Lima

Lima is niet alleen de hoofdstad, maar dankzij de bijna 8 miljoen inwoners (Lima met omliggende wijken) is het ook de grootste stad van Peru. De stad is al in 1535 gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Fransisco Pizzaro en heeft sindsdien te maken gehad met veel tegenslagen waaronder zware aardbevingen en bezettingen.
 

Lima, de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land Peru heeft de beschikking over slechts een luchthaven, de Lima Jorge Chávez International Airport. Deze luchthaven ligt in Lima Metropolitana (grootstedelijk gebied van de grootste stad van Peru) in Callao op 14 km afstand van Lima. Vanuit Amsterdam worden rechtstreekse Lima vluchten uitgevoerd door de KLM. De ruim 10.000 kilometer wordt in 13 uur en 12 minuten afgelegd. Na aankomst op de luchthaven is het centrum van Lima met een taxi binnen een half uur te bereiken. Alhoewel er andere vervoersmiddelen ter beschikking staan is het meest veilige en betaalbare vervoer de taxi (prijs geldt per rit en niet per persoon). 'Taxi Green' hanteert vaste tarieven voor elke wijk. Het is niet gebruikelijk om de chauffeur een fooi te geven. Er zijn privé bussen, welke echter geen vaste aankomst- en vertrektijden kennen en bovendien is het onderhoud van de voertuigen niet gegarandeerd.
 

Over Lima

Een groot deel van het centrum herinnert nog aan de lange historie en staat mede daardoor op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is daarnaast ook bijzonder industrieel en druk. Gelegen in een dal is het klimaat van Lima mild subtropisch te noemen, met een gemiddelde jaartemperatuur van 19°C. De beste reistijd is de zomer, tussen december tot april wanneer de temperatuur schommelt tussen 21° tot 28°C. De luchtvochtigheid kan bijzonder hoog (100%) zijn, terwijl er weinig regen valt en weinig zonneschijn is. Hiermee is Lima een grote uitzondering op andere gebieden die in dezelfde weerszone zitten.
 

Wat te doen in Lima

Lima is een oude stad met een kern die herinnerd aan lang vervlogen tijden. Het betegelde Plaza de Armas is het middelpunt van de historische overblijfselen en een echte aanrader is de gele kathedraal uit 1746. Een bronzen fontein, het Peruaanse parlement en palmbomen markeren het plein. Vanuit Plaza de Armas lopen diverse winkelstraten de stad in. Het San Fransisco klooster met catacomben en een bibliotheek uit de 16e eeuw, het Parque de la Muralla (resten van de vroegere stadsmuur) en het presidentieel paleis zijn eveneens de moeite van het bezoeken waard. Wie graag een bezoek brengt aan een museum haalt zijn hart op in het Museum van de Inquisitie, het Museo De Arte van Lima, Parque de Lima en het Museum van Italiaanse kunsten. Het Nationale Museum herbergt een schat aan informatie over de historie, antropologie en archeologie, terwijl in het Museum Rafael Larco Herrera een uitgebreide collectie keramiek te bewonderen is. Een heuse dierentuin (Parque de las Leyendas) completeert het aanbod bezienswaardigheden in Lima.
 

Vliegtickets boeken naar Lima

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Lima met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Lima (LIM) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Lima, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Lima of de code LIM in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Lima.
 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.