Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Kuwait vluchten

Wie op reis gaat naar Kuwait, zal vrijwel altijd landen op Kuwait international airport. De luchthaven ligt ongeveer 16 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Kuwait City en is een moderne en druk bezochte luchthaven. Kuwait vluchten zijn er dagelijks. Meer dan negen miljoen passagiers maken jaarlijks gebruik van deze luchthaven en meer dan vijftig luchtvaarmaatschappijen hebben Kuwait international airport als bestemming. Wie van de luchthaven naar de hoofdstad wil reizen kan gebruik maken van het openbaar vervoer, maar deze staat minde goed bekend, rijdt niet altijd op tijd en kan de onervaren bezoeker meer stress dan comfort opleveren. Taxidiensten zijn een betere optie. Er zijn directe taxiverbindingen vanaf de luchthaven naar diverse hotels. Wie hiervan gebruik wil maken, kan dat het beste van tevoren regelen. Naast deze taxidiensten is er ook een speciale luchthaventaxidienst. De prijs is vast en staat vermeld op de zijkant van de taxi. Daarnaast zijn er de oranje taxi's met onderhandelbare prijzen. Arabisch is de voertaal, maar Engels is wijdverbreid als taal voor het zakenleven. Een goede optie voor vervoer is de huurauto. Diverse verhuurbedrijven bieden hun diensten aan op de luchthaven. In Kuwait rijdt men, net als in Nederland, aan de rechterkant.
 

Over Kuwait

Kuwait is een Arabisch emiraat met een oppervlakte zo groot als de helft van Nederland. De bevolking is grotendeels Arabisch en de islam is de religie die zeker door 85 5 van de bevolking wordt aangehangen. De munteenheid is de dinar, onderverdeeld in 1000 fils. Met Amerikaanse dollars en Britse ponden kunt u hier ook goed terecht. Geldautomaten zijn er in ruime mate en creditcards zijn algemeen geaccepteerd. Kuwait City is een hypermoderne stad met meer dan twee miljoen inwoners in de stad en in de agglomeraten. Kuwait kent een typisch woestijnklimaat; het is er vaak droog en heet, met temperaturen boven de 34 graden. Airconditioning is wijdverbreid. Stof- en zandstormen komen er voor, met name in de zomer. Kuwait is uiteraard vooral bekend om zijn olie-industrie.
 

Wat te doen in Kuwait?

Wie behoefte heeft aan de verkoeling van de zee, kan het beste Al Kout Beach bezoeken. Kuwait kent enkele hele grote winkelcentra; we noemen met name Alhamra mall en Souk Sharq. Wie interesse heeft in de cultuur en historie van het land en de streek, kan het beste het Tareq Rajab Museum of Islamic Arts bezoeken, of het Al Qurain Martyrs Museum. een bezoek aan de Grote Moskee is ook zeker een aanrader. Een heel speciaal museum is het Historical, Vintage & Classic Car Museum, waar elke autoliefhebber zijn ogen uit zal kijken. Theater en muziek kunt u zien in het Amricani Cultural Centre. Kuwait kent diverse uitgaansgelegenheden en restaurants. Probeert u vooral de lokale Arabische delicatessen, die u eveneens op diverse markten en in verschillende soukhs kunt vinden.
 

Vliegtickets boeken naar Kuwait

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Kuwait met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Kuwait (KWI) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Kuwait, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Kuwait of de code KWI in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Kuwait.
 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.