Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Konya

Voordelige vliegtickets Konya en rechtstreekse Amsterdam Konya vluchten.
Vliegen naar Konya is nog nooit zo gemakkelijk geweest als tegenwoordig. Met het hele jaar door Konya vluchten en in de zomer zelfs rechtstreekse Amsterdam Konya vluchten, staat u voordat u het weet op het vliegveld van Konya vanaf waar de de Seltsjoekse architectuur, de dansende derwisjen en de overheerlijke Etli Ekmek niet ver weg zijn. Kortom, voor vakantiegangers die een heel ander Turkije willen ervaren dan de drukbezochte mediterrane stranden, bieden vluchten naar Konya hiervoor een uitstekende gelegenheid.
 

Gelegen op de uitgestrekte Anatolische hoogvlakte van Turkije is Konya een wat minder bekende maar toch bijzonder interessante reisbestemming. Met iets meer dan een miljoen inwoners en culturele invloeden achtergelaten door talloze volkeren die door de eeuwen heen kwamen en gingen, biedt deze zeer oude stad een heel ander soort Turkije dan de massaal bezochte kust aan de Middellandse Zee. Bekend om onder andere de dansende derwisjen, rijk versierde tapijten en de architectuur van de Seltsjoeken, kwalificeert Konya zich zonder meer als een fascinerende vakantiebestemming.
 

Hoewel Konya en het vliegveld van Konya op enkele honderden kilometers ten zuiden van de Turkse hoofdstad Ankara liggen, is het vanuit Nederland toch dichterbij dan u denkt. Met in het hoogseizoen rechtstreekse Amsterdam Konya vluchten en vele vluchten naar Konya vanaf andere West-Europese vliegvelden, landt u met onze vliegtickets Konya binnen vier uur namelijk al op het vliegveld van Konya. Eenmaal aangekomen is de binnenstad vervolgens in slechts een half uur vanaf het vliegveld van Konya te bereiken met een speciale bus. Niet-rechtstreekse Konya vluchten zijn er daarnaast ook in overvloed.


Het hoogseizoen voor vluchten naar Konya en eveneens de rechtstreekse Amsterdam Konya vluchten betreft overigens de zomer, de beste periode om te vliegen naar Konya. Door de lage luchtvochtigheid is de zomerse hitte overdag namelijk erg draagbaar, terwijl het 's avonds door de ligging op 1200 meter hoogte juist aangenaam snel afkoelt. De winters zijn koud, maar zowel de lente als de herfst zijn eveneens goede seizoenen om te vliegen naar Konya. Buiten het hoogseizoen liggen vliegtickets Konya via een vlucht naar Turkije's grootste stad Istanbul of de hoofdstad Ankara het meest voor de hand. Vanaf Istanbul door vliegen naar Konya is namelijk niet heel lastig, terwijl er vanaf Ankara zelfs enkele malen per dag een hogesnelheidstrein gaat.
 

Konya vluchten voor een fascinerende vakantie

Eenmaal aangekomen op één van de vluchten naar Konya tref je een zeer behaaglijke en nog tamelijk rustige stad aan. Konya heeft namelijk nog altijd het karakter behouden van een kleinere plaats met een zeer rijk historisch verleden. In de binnenstad, klein genoeg om te aflopen, vind je meerdere bouwwerken uit de tijd van de Seltsjoekse Turken, welke vanuit Konya regeerden over een rijk dat één van de voorlopers van het moderne Turkije was. De bekendste van deze gebouwen zijn de dertiende-eeuwse Alâeddin-moskee, waar tevens acht van de Seltsjoekse sultans begraven zijn, en de İnce Minareli Medrese en Karatay Medrese, twee religieuze scholen die tegenwoordig dienst doen als museum.

Misschien nog bekender is Konya echter om de dansende derwisjen, een islamitisch gebed in de vorm van een ronddraaiende dans uitgevoerd door de aanhangers van de Mevlevi-orde. Deze orde, gesticht door de aanhangers van een Perzische mysticus, wordt belicht in het Mevlâna-museum dat tevens al meer dan zevenhonderd jaar dienst doet als het mausoleum van de mysticus zelf. Ook geniet de stad daarnaast sinds het einde van de middeleeuwen een reputatie op het gebied van de productie van hoogwaardige, zeer kleurrijke tapijten die vandaag de dag nog steeds in Konya vervaardigd worden.

Voor hen meer geïnteresseerd in lekker eten staat Konya verder bekend om de heerlijke keuken, waarvan de plaatselijke Etli Ekmek, een langwerpig, knapperig brood belegd met tomaat en gehakt, zeker het proeven waard is. Daarnaast zijn er in de stad uiteraard ook voldoende winkelmogelijkheden en uitgaansgebieden om de moderne toerist zoet te houden.
 

Vliegtickets boeken naar Konya

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Konya met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS), Rotterdam (RTM) en Konya (KYA) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Konya d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Konya vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS, Rotterdam RTM en bij Aankomst Konya of de code KYA in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam  naar Konya.

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.