Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, ook wel KLM, is een Nederlandse vliegmaatschappij die al sinds 1919 bestaat. KLM is daardoor de oudste vliegmaatschappij die nog steeds bestaat onder dezelfde naam als toen. Sinds 2004 is KLM samen gaan werken met Air France, waardoor de Air France KLM groep ontstaan is. Door de jarenlange ervaring van KLM bieden ze nu veel vluchten aan over de hele wereld.
 

Check-in informatie

Het is mogelijk om vanaf 3 uur voor vertrek tot 40 minuten voor vertrek voor vluchten binnen Europa en 60 minuten voor vertrek voor vluchten buiten Europa in te checken. Dit kan gedaan worden bij een incheckbalie, maar u kunt dit ook zelf doen bij een incheckautomaat op de luchthaven. Daarnaast is het ook mogelijk om vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek zelf online in te checken. U ontvangt daarna een elektronische instapkaart op uw telefoon, waardoor u zelf niets meer hoeft te printen.
 

Bagage informatie

Het is meestal zo dat er gratis 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage en 1 accessoire, zoals een handtas of laptoptas, meegenomen mag worden. Deze ruimbagage mag maximaal 23 kilogram wegen en 158 centimeter groot zijn. De handbagage en accessoire mogen bij elkaar maximaal 12 kilogram wegen. Ook mag ieder stuk handbagage maximaal een afmeting hebben van 55 bij 25 bij 35 centimeter. Dit zijn de regels voor Economy Class, voor Businessclass gelden andere regels. Hierbij mag u namelijk meer ruimbagage meenemen, namelijk 2 stuks beide van maximaal 32 kilogram. Daarnaast mag u als handbagage een grotere tas, een kleinere tas en een accessoire meenemen. Deze mogen bij elkaar maximaal 18 kilogram wegen en de kleinere tas mag een afmeting hebben van maximaal 45 bij 20 bij 35 centimeter.
 

Kosten en toeslagen

Het is het goedkoopst om uw vlucht bij KLM online te boeken. Dit kost namelijk minder dan wanneer u op de luchthaven boekt. Bij een online boeking worden namelijk maar 10 Euro boekingskosten berekend, terwijl dit bij een telefonische boeking al 25 Euro is en bij een boeking bij een ticketkantoor zelfs 35 Euro. Daarnaast zijn bij alle tickets de toeslagen zoals passagierstoeslag, veiligheidstoeslag en geluidsisolatietoeslag al inbegrepen. Naast dit alles is het mogelijk om voordeliger te vliegen met KLM door gebruik te maken van Miles die ingewisseld kunnen worden of om te kiezen voor een bepaalde aanbieding of actie, waarbij het bijvoorbeeld mogelijk is om voor een lagere prijs een vlucht, hotel en huurauto te boeken.
 

Zitplaats informatie

Het is mogelijk om tot 48 uur voor vertrek uw stoel te kiezen en te wijzigen via de website van KLM. Vanaf 30 uur voor vertrek is het ook mogelijk om deze te kiezen of te wijzigen, dit kan tijdens het online inchecken of bij een incheckautomaat op de luchthaven. Het is daarnaast ook mogelijk om te kiezen voor meer beenruimte. Dit kan door een upgrade te nemen naar Business Class, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een Economy Comfort stoel of een stoel met meer beenruimte.
 

Service aan boord

Aan boord zijn er verschillende gelegenheden om een tussendoortje of drankje te kopen. Ook is het een mogelijkheid om een maaltijd van de menukaart te bestellen. Het is daarnaast ook mogelijk om bij sommige vluchten een film of serie te kijken op het ingebouwde scherm. Ook is het mogelijk om zelf gebruik te maken van elektronische apparatuur wanneer de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.
 

Punctualiteit

KLM staat in de lijst van de meest punctuele vliegmaatschappijen, wat betekent dat de meeste vluchten van KLM op tijd zijn en geen vertraging oplopen. KLM streeft er namelijk naar om zo min mogelijk vertragingen en annuleringen voor te laten komen en dit anders duidelijk aan te geven.

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.