Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

U wilt een vlucht boeken naar Khartoum, de hoofdstad van Sudan? Dan bent u hier op de juiste plek! De stad Karthoum telt één vliegveld. Dat is het Karthoum International Airport. Hier komen alle Khartoum vluchten aan. Dit is één van de druktste vliegvelden in Afrika. Er zijn vier vliegtuigmaatschappijen die naar Khartoum vluchten verzorgen. Dat zijn de maatschappijen Turkisch Airlines, KLM, Qatar Airlines en Multi Vliegmaatschappij. Vanaf het vliegveld Schiphol in Amsterdam zijn de Khartoum vluchten ongeveer zeven uur vliegen. Na aankomst op het vliegveld van Khartoum vluchten kunt u zich per taxi laten vervoeren naar uw hotel of het centrum van Khartoum. Er is geen openbaar vervoer beschikbaar vanaf het vliegveld naar het centrum behalve deze taxi's. Het vliegveld ligt namelijk net naast het centrum van Khartoum. Een taxi richting het centrum van Khartoum kost tussen de 5 en 15 SDG (Sudanese ponden). Om het land binnen te komen heeft u een visum nodig, wat u in Nederland kunt regelen. Daarnaast is het betaalmiddel in Khartoum de Sudanese pond, SDG. U kunt uw euro's wisselen voor deze Sudanese ponden op het vliegveld van Khartoum of anders bij uw hotel.
 

Over Khartoum

De stad Khartoum is de hoofdstad van het Afrikaanse land Sudan. Op deze plek komen de witte Nijl vanuit het noorden en de blauwe Nijl uit het Westen vanuit Ethiophië samen. De plek, waar deze twee rivieren samenkomen en in elkaar overvloeien wordt al-Mogran genoemd, wat de ontmoeting betekent. Doordat de stad verdeeld is door de twee rivieren, wordt het de triangular Capital genoemd. Khartoum telt ruim vijf miljoen inwoners. Er heerst het hete woestijnklimaat, dus het is verstandig om uzelf daarop voor te bereiden. In de binnenstad van Khartoum vindt u de Souq al Arabi, dat is de grootste openluchtmarkt van Sudan. Het is zeer verstandig om er rekening mee te houden dat Sudan een islamitisch land is, wat betekent dat u op vrijdag, de dag van gebed geen geld kunt wisselen, omdat alle banken dicht zijn. Het is iets waar veel toeristen tegenaan lopen, dus zeker iets om rekening mee te houden.
 

Wat te doen in Khartoum?

Een bijzonder bezienswaardigheid die u zeker moet bezoeken is het National museum of Sudan, dat bevindt zich in het centrum van Khartoum en is gesticht in 1971. Het is het grootste museum in heel Sudan en u kunt er veel zien van de geschiedenis en het onstaan van Sudan. Grote aandachtstrekkers zijn de twee Egyptische tempels die hier tentoongesteld worden. Ook is een ander museum aan de Blue Nile street de moeite van het bezoeken waard, namelijk the Palace Museum. In het centrum van Khartoum bevindt zich ook een prachtige Botanische tuin in het Mogran deel van de stad. Een tuin waar u helemaal vergeet dat u zich in een drukke stad bevindt. Als laatste zijn de Al Qasr Street and Al Jamhoriyah Street het zeker waard om door heen te lopen. Deze straten zijn de beroemdste winkelstraten van Khartoum.
 

Vliegtickets boeken naar Khartoum

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Khartoum met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) naar Khartoum (KRT) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam  naar Khartoum, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Khartoum vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Khartoum of de code KRT in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Khartoum.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.