Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Zomer 2018 vluchtschema

Directe zomervluchten naar Kayseri.
Per 13.07 t/m 31.08 elke vrijdag directe vlucht van Amsterdam naar Kayseri
Per 14.07 t/m 01.09 elke zaterdag directe vlucht van Kayseri naar Amsterdam

Kayseri
In Centraal-Anatolië, in het hart van Turkije, ligt aan de voet van de uitgedoofde vulkaan Erciyes de stad Kayseri. Als één van de grootste steden van Turkije wordt Kayseri gekenmerkt door zijn veelzijdigheid. De zomers zijn warm en droog, en ook in het voorjaar en de herfst heeft Kayseri aangename temperaturen. Deze dalen echter snel in de winter, wanneer de kou en sneeuwval zelfs wintersport mogelijk maken op de Erciyes.

 

Na de Kayseri vluchten: bezienswaardigheden

Kayseri heeft meer dan een miljoen inwoners en dat zorgt ervoor dat de stad één grote smeltkroes is van culturen en geschiedenissen. De geschiedenis begint rond drieduizend voor Christus en sindsdien is de Kayseri altijd bewoond geweest en heeft het altijd een belangrijke handelsfunctie gehad. In deze geschiedenis heeft de stad drie 'gouden eeuwen' gekend; één rond 2000 voor Christus, als handelspost tussen de Assyriërs en Hettieten, één als onderdeel van het Romeinse Rijk, en één onder de Seljuks, in de twaalfde en dertiende eeuw.

Uit deze rijke en bewogen geschiedenis is veel bewaard gebleven. Centraal in de stad ligt het kasteel van Kayseri, een imposant bouwwerk dat niet te missen is bij een bezoek. Binnen de ruïnes van de citadel die om de oude stad heen liggen, zijn veel meer monumenten te vinden. Een groot deel daarvan, waaronder de meeste oude moskeeën, is onder Seljuk geplaatst. Mocht u meer over de geschiedenis van Kayseri, de streek en haar inwoners willen weten, dan zijn het archeologisch en etnografisch museum meer dan de moeite waard.

Met de Kayseray, een recentelijk voltooide tramlijn door de stad, kunt u zich snel door de stad verplaatsen. Bovendien is er een vrij uitgebreid busnetwerk aanwezig. Hoewel een huurauto handig is voor trips door de omgeving, is het af te raden ermee door het centrum van de stad te rijden; het verkeer is druk, chaotisch en beweegt zich maar moeizaam voort.

Als u wilt winkelen, dan zal Kayseri u niet teleurstellen. Het is een tapijtenstad bij uitstek, en op de vele bazaars zijn tientallen, zo niet honderden tapijtenwinkels te vinden. Veel mensen nemen daarnaast pastırma mee, gedroogd en gekruid vlees dat lang goed blijft en geldt als een specialiteit van de regio.

Want één van de zaken waar Kayseri het meest om bekend staat, is het eten. Een specialiteit is bijvoorbeeld manti, een ravioli-achtig deeggerecht met uiteenlopende vulling, dat geserveerd wordt met yoghurt. Ook andere deeggerechten zijn populair. Daarnaast is ook de guvec bekend; een groentestoofschotel, die vaak wordt geserveerd met rundvlees of kip. Tot slot zijn ook de toetjes, en dan met name de baklava, een niet te missen specialiteit: mierzoet maar erg lekker.

Overigens staat Kayseri niet bekend om een bruisend nachtleven. Er zijn weinig clubs en zeker doordeweeks sluit alles vrij vroeg. Maar voor iedereen die niet op vakantie gaat om te feesten, is Kayseri een uitstekende bestemming. Of u nu wilt winkelen, geschiedenis ervaren, of simpelweg kennismaken met een andere cultuur: Kayseri is veelzijdig en biedt nagenoeg alles.

 

Vliegtickets boeken naar Kayseri

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Kayseri met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Rotterdam (RTM) en Kayseri (ASR) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam of Rotterdam naar Kayseri, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Kayseri vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Kayseri of de code ASR in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam, Rotterdam naar Kayseri.

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.