Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Kathmandu

Wie met het vliegtuig naar Nepal reist, en met name naar de hoofdstad Kathmandu, zal landen op de internationale luchthaven Tribhuvan. Kathmandu vluchten zijn er dagelijks en 29 vliegtuigmaatschappijen maken gebruik van deze luchthaven. Luchthaven Tribhuvan ligt ongeveer zes kilometer ten oosten van Kathmandu aan de Ring Road. Er is geen treinverbinding vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad, maar er zijn wel andere mogelijkheden. Een taxi vanaf de luchthaven naar het stadscentrum kost u ongeveer 200-300 roepies en de rit neemt ongeveer een half uur in beslag. U kunt ook de lokale bussen nemen; op de Ring Road zult u diverse haltes vinden richting centrum. Voor een busreis moet u rekenen op ongeveer 40 roepies. Mocht u de lokale taal niet spreken, dan is het goed om te weten dat u met Engels een heel eind kunt komen. Op luchthaven Tribhuvan kunt u ook een auto huren. Houdt u er wel rekening mee dat in Nepal iedereen links rijdt en dat het verkeer in de hoofdstad wat hectischer is dan u misschien gewend bent.
 

Over Kathmandu

Kathmandu is de hoofdstad van Nepal en telt bijna een miljoen inwoners. Kathmandu ligt op ongeveer 1400 meter boven de zeespiegel in een dal en is de grootste stad van het land, waar een groot deel van de bevolking leeft. Wie denkt aan Nepal, denkt aan het boeddhisme en hindoeïsme, wat de belangrijkste religies in het land zijn en waarvan de invloed overduidelijk aanwezig is. Kathmandu is een levendige en bruisende stad, waar veel te doen is en veel bezienswaardigheden vragen om een bezoek. Het klimaat is warm, maar vanwege de hoogte kan het er ook koud zijn. Uiteraard vooral in de wintermaanden, maar ook 's avonds en in de vroege ochtend. Nepal kent een jaarlijkse moessonperiode. De meeste regenval vindt plaats in de maanden juli en augustus.
 

Wat te doen in Kathmandu?

Komt u voor authentieke cultuur, dan is een bezoek aan het Durbar plein onontbeerlijk. Hier vindt u het beroemde Houten Huis en de tempel Swayambhumet, waar apen vrij loslopen. Een bijzonder mooie hindoeïstische tempel is de Pashupinathat, die u echt bezocht moet hebben. Kathmandu kent ook een aantal mooie stadsparken, waaronder de Garden of Dreams, waar velen tot rust komen, ook door meditatie, wat natuurlijk onlosmakelijk verbonden is met het boeddhisme. Het oude koninklijk paleis is tegenwoordig omgedoopt tot Narayanhiti Palace Museum en een bezoek meer dan waard. Zoals gezegd is het Durbar plein een echte bezienswaardigheid, waar u nog meer tempels en oude historische gebouwen kunt bezoeken. U kunt ervoor kiezen om ook bezienswaardigheden buiten de stadsgrenzen te bezoeken. Aanraders zijn de Goisankund-meren, die een bedevaartsoord zijn, of een van de nationale parken in de omgeving van Kathmandu. We noemen speciaal Chitwan National Park en Royal Bardiya National Park. Kathmandu en omgeving bieden elke bezoeker mogelijkheden om van hun verblijf een onvergetelijke te maken.
 

Vliegtickets boeken naar Kathmandu

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Kathmandu met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Kathmandu (KTM) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Kathmandu, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Kathmandu vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Kathmandu of de code KTM in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Kathmandu.

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.