Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Kabul

Het vliegveld van Kabul wordt ook wel Kwaja Rawash Airport genoemd en ligt een kilometer van Kabul, hoofdstad van Afghanistan. Kabul vluchten zijn zowel binnenlands als buitenlands. De airport is op een hoogte van bijna twee kilometer gelegen, waar elke reiziger zich op voor dient te bereiden. Het vliegveld is in de jaren zestig gebouwd door sovjet ingenieurs. Door de politieke onrust in het land gedurende een lange periode is de infrastructuur verouderd en verslechterd.
 

Praktische informatie over Kabul

De stad is meer dan 3000 jaar oud en was vroeger een tehuis voor boeddhistische en hindoe koningen. In de zevende eeuw veroverden Arabische moslims het gebied en voerden zij de islam in. Het aantal inwoners van Kabul bedraagt ongeveer 1 miljoen. Economisch gezien is het de belangrijkste stad in Afghanistan. De stad ligt strategisch in een vallei, omringd door hoge bergen en vormde vroeger een kruispunt voor diverse handelsroutes. Langs de stad stroomt een rivier, die ook Kabul heet en die uitmondt in Pakistan. Kabul heeft een droog steppeklimaat en wordt gekenmerkt door heldere luchten. Regen is zeldzaam. Vooral in de periode van mei tot november is de stad droog en stoffig. In de winter zijn temperaturen van – 15 tot – 20 graden Celsius geen uitzondering. In de zomer kan de temperatuur oplopen tot 30 graden. Gedurende het hele jaar zijn er extreme verschillen in temperatuur tussen dag en nacht.
 

Wat is er te doen in Kabul?

Door de onrust in het land is een bezoek eigenlijk alleen geschikt voor de avontuurlijke reiziger en dient er rekening gehouden te worden met reisadviezen door de overheid. Een bezoeker zal goed in het achterhoofd moeten houden dat religie een belangrijke rol speelt in deze regio en men moet zich aan de geldende regels houden. De grootste toeristische bezienswaardigheid is het oude gedeelte van de stad met de vele bazaars in smalle bochtige straten. Bijzondere gebouwen zijn onder meer het nationaal museum dat echter ook de gevolgen heeft ondervonden van de onrust in het land. Verder zijn het graf van Moguhl keizer Babur, de ruïne van het Danul Aman paleis en het Chelstoon park zeker een bezoek waard. Buiten de stad is het koninklijk paleis te vinden en een citadel. Verder zijn er een aantal mooie parken: Bagh-e Babur, Baghi Bala Park, Zarnegar Park, Shar-e Naw Park, Bagh-e Zanana, Bibi Mahro Park en Lake Qargha. Van de Moskeeën is de Blauwe Moskee de beroemdste. Andere bekende namen zijn: Abd'”el Rahman Moskee, Id Gah Moskee, de Pul-e Khishti Moskee en de Shah-Do Shamshira moskee. Het aantal restaurants in Kabul is beperkt en er worden met name plaatselijke gerechten geserveerd. Het moge duidelijk zijn dat het nachtleven zeer beperkt is. Een reis naar Kabul is momenteel gevaarlijk, maar misschien keert het tij in de toekomst.
 

Vliegtickets boeken naar Kabul

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Kabul met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Kabul (KBL) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Kabul, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Kabul of de code KBL in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Kabul.
 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.