Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

De Zuid-Afrikaanse hoofdstad Kaapstad is een klein stukje Nederland aan de andere kant van de wereld. De stad werd halverwege door Nederlandse kolonisten gesticht en nog altijd is er onderling een speciale band. Wilt u deze bijzondere stad zelf verkennen? Nuhr.nl geeft u vast wat handige informatie voor uw reis.

Cape Town International Airport ligt op 22 kilometer ten oosten van Kaapstad. Jaarlijks maken er ongeveer 8 miljoen reizigers gebruik van deze luchthaven, die verdeeld worden over de 2 terminals van het vliegveld. Reist u vanaf Schiphol dan kunt u met KLM rechtstreeks vliegen op Cape Town International Airport. Deze Kaapstad vluchten duren een kleine 12 uur, maar dan bent u ook meteen in een compleet andere wereld.
 

Van het vliegveld naar het centrum

Zowel het vliegveld van Kaapstad als het openbaar vervoer netwerk zijn nog in ontwikkeling. Toch is er de laatste jaren behoorlijk veel verbeterd. Zo rijdt er tegenwoordig een shuttlebus tussen de luchthaven en het centrum van Kaapstad. Voor een relatief lagen prijs bent u binnen korte tijd op de plaats van bestemming. Deze bussen rijden om de 20 minuten, al moet u er wel rekening mee houden dat de bus niet 24 uur per dag rijdt. Op de late avond of in de vroege ochtend kunt u daarom beter gebruik maken van de taxi, deze brengt u in 20 minuten naar het centrum van de stad. Vraag van tevoren wel naar de prijs, want deze kunnen per taxi nogal verschillen.
 

Wat is er te doen in Kaapstad?

De toeristische sector in Zuid-Afrika heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Zeker hoofdstad Kaapstad profiteert van al die reizigers. Een van de populairste bezienswaardigheden is de Tafelberg. Deze 3 kilometer lange berg is zo'n 250 miljoen jaar geleden ontstaan en is nog altijd gezichtsbepalend voor de stad. Wie de beklimming zelf niet ziet zitten, kan gebruik maken van de kabelbaan om op de top te komen. En het uitzicht dat u ervoor terug krijgt, is onbetaalbaar. Heeft u zin in een culturele trip, ga dan eens naar het Kasteel van Goede Hoop. Dit gebouw werd in de zeventiende eeuw gebouwd door de Verenigde Oostindische Compagnie en is nog altijd in verrassend goede staat. Wilt u liever een dagje ontspannen? De mooie stranden van Kaapstad zijn erg uitnodigend voor iedereen die van zon, zee en strand houdt.
 

Veiligheid en criminaliteit in Kaapstad

Het imago van Zuid-Afrika laat wat te wensen over. Het staat bekend als een onveilig land waar relatief veel criminaliteit heerst. Toch valt het met die veiligheidssituatie in Kaapstad wel mee. Natuurlijk moet u opletten als u door de stad loopt, maar dat is eigenlijk in elke wereldstad nodig. Neem niet teveel geld mee en draag geen opvallende, dure sieraden. Zo kunt u optimaal genieten van uw vakantie in Kaapstad!
 

Vliegtickets boeken naar Kaapstad

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Kaapstad met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Kaapstad (CPT) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Kaapstad, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Kaapstad vluchten ook kunt u gebruik maken van alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Kaapstad of de code CPT in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Kaapstad.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.