Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Jerevan (of Yerevan) is per vliegtuig goed te bereiken via Zvartnots International Airport, de thuishaven van de nationale luchtvaartmaatschappij van Armenië. Jerevan vluchten zijn eenvoudig te boeken. Het vliegveld, dat is genoemd naar de stad waarbij het gevestigd is, ligt op 12 kilometer afstand van Jerevan, waardoor Jerevan vluchten een zeer goede reisoptie zijn. Met het openbaar vervoer bent u binnen een halfuur in het centrum van deze stad met buslijn 201. Een taxirit is redelijk goedkoop, maar u dient wel vooraf de ritprijs af te speken om onprettige verrassingen te voorkomen. Een huurauto behoort ook tot de mogelijkheden en biedt flexibiliteit. Houd u er dan wel rekening mee dat in deze regio vaak geen specifieke auto, maar slechts een voertuigcategorie kan worden gekozen.
 

Over Jerevan

Jerevan is de hoofdstad van Armenië en tevens de grootste stad van het land met meer dan een miljoen inwoners. De stad wordt aan drie kanten omringd door bergen en ligt meer dan een kilometer boven zeeniveau, iets waar de bezoeker rekening mee moet houden bij grote inspanningen. De stad is in het jaar 782 voor Christus gesticht en is daarmee een van de oudst bekende streden ter wereld. De strategische ligging aan de rivier Hrazdan zal hierin een belangrijke rol hebben gespeeld. Het is het industrieel, wetenschappelijk en cultureel centrum van de Kaukasus en vormt een belangrijk handelscentrum en een knooppunt voor spoorlijnverbindingen. Het uitzicht in de stad wordt gedomineerd door de berg Ararat, die op Turks grondgebied is gelegen. Deze uitgedoofde vulkaan die meer dan 5 kilometer hoog is, vormt het Nationale symbool van Armenië. Geen wonder dat Jerevan vluchten zo populair zijn.
 

Wat is er te doen in Jerevan

Waar brengen Jerevan vluchten u dan wel? In Jerevan herinnert er nog veel aan de lange Sovjet-overheersing. Naast een grote hoeveelheid nieuwbouw zijn er veel gebouwen in de typische communistische stijl die door gebrek aan onderhoud een troosteloze aanblik bieden. In de stad is er een gedenkmonument en een museum dat herinnert aan de genocide in 1915, een pijnlijke bladzijde in de Armeense geschiedenis. De grens naar Turkije is nog steeds gesloten op grond van deze gebeurtenis. In de stad zelf kunt u verder een aantal oude kerken bezoeken. De omgeving van Jerevan wordt gekenmerkt door de prachtige, ruige natuur, maar de stad is ook een uitvalsbasis om een paar zeer bijzondere bouwwerken te bezoeken. Het Geghard klooster staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO en is gedeeltelijk uitgehakt in de rotsen. Ook de Zvartnots kathedraal is in deze exclusieve lijst opgenomen en zeker een bezoek waard. Het eten in Armenië is sterk beïnvloed door de Turkse keuken en er wordt daarom veel lams- en rundvlees gegeten. Op het gebied van drinken kunt u hier sterke Turkse koffie proeven of de plaatselijke cognac met de naam Ararat eens proberen. Jerevan vluchten brengen deze boeiende cultuur dichtbij!

 

Vliegtickets boeken naar Jerevan ( Yerevan / Erevan)

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Jerevan met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Jerevan (EVN) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Jerevan, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Jerevan of de code EVN in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Jerevan.

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.