Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Jakarta

Voor vluchten naar Jakarta kunt u het beste landen op de internationale luchthaven Soekarno-Hatta. De luchthaven is vernoemd naar Soekarno en Mohammed Hatta, respectievelijk de eerste president van de Republiek Indonesië en de eerste vicepresident. Dit vliegveld is ongeveer 20 kilometer ten westen van Jakarta gelegen in de provincie Bantam. Sinds 1985 is het vliegveld actief en momenteel vervoert het jaarlijks ruim 57 miljoen passagiers. Daarmee behoort het vliegveld ook tot de top 10 van de drukste luchthavens van de wereld. Om in Jakarta te kunnen landen, dient u te beschikken over een geldig paspoort. Deze dient minimaal 6 maanden geldig te zijn na vertrek. Ook is een visum nodig, welke geregeld kan worden bij de Indonesische Ambassade in Den Haag. Regel dit vooraf en tijdig, aangezien u uw visum vaak pas na zo'n twee weken ontvangt.
 

Wat te doen in Jakarta?

Als u de stad bezoekt, zijn er enkele bezienswaardigheden die u eigenlijk wel gezien moet hebben. Allereerst Medan Merdeka, het Onafhankelijkheidsplein, welke in het centrum van Jakarta ligt. Elke zijde is omgeven door brede boulevards en regeringsgebouwen. Midden op het plein is het belangrijkste oriëntatiepunt te vinden, namelijk het Nationale Monument. Deze is maarliefst 137 meter hoog waar zich op de top een vlam bevindt, welke bedekt is met 35 kilo goud. Bij het plein is ook het oudste museum van Indonesië te vinden, namelijk het Nationale Museum. Ook de grootste moskee van Zuidoost-Azië is er te vinden, genaamd Mesjid Istiqlal. Hier is plaats voor maar liefst 120.000 mensen. In de baai van Jakarta is het Marine National Park Pulau Seribu gelegen, een park bestaande uit een groep van 112 koraaleilanden en met een grootte van 110.000 hectare. Hier zijn prachtige standen te vinden en hier leven in het helderblauwe water prachtige tropische vissen en kleurrijke koralen. Aan de monding van de rivier de Ciliwung is Sunda Kelapa gelegen, de oude haven van Jakarta. In de 16e eeuw werd hier volop handel gedreven en werd volop vis verkocht. Er zijn diverse resten te zien uit deze tijd, zoals het Kasteel Batavia en de oude haven en handelspost van de VOC. Ook oude scheepswerven en een aantal warenhuizen zijn er te bezichtigen.
 

Vliegtickets boeken naar Jakarta

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Jakarta met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Jakarta (CGK) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Jakarta, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Jakarta of de code CGK in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Jakarta.
 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.