Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Istanbul

Wanneer u op vakantie gaat naar Turkije en meer wilt dan enkel zon, zee en strand, is het haast onmogelijk om Istanbul niet te bezoeken. Istanbul is een bakermat geweest voor de hedendaagse Turkse cultuur. Vliegen naar Istanbul betekent een fascinerende kennismaking met de rijke geschiedenis van Turkije.

Istanbul heeft twee vliegvelden, Istanbul Sabiha Gökçen en Istanbul Atatürk. Amsterdam Istanbul vluchten komen aan op het tweede vliegveld, dat het grootste vliegveld van de stad is en is gelegen in het Europese gedeelte. Vliegveld Istanbul Atatürk ligt zo'n 25 kilometer buiten het centrum. Onder het vliegveld vertrekt een metro; de beste uitstapplaats is metrohalte Zeytinburnu, dat net buiten het historische centrum van Istanbul ligt. De metro is de voordeligste manier om in het centrum te komen, maar er zijn uiteraard ook voldoende taxi's beschikbaar.

Na uw aankomst op vliegveld Istanbul is het eenvoudig om overweldigd te worden door de stad en de mensenmassa's die deze rijk is. Er is ontzettend veel te doen en het is onmogelijk om in één bezoek alles mee te kunnen maken. Een aantal bezienswaardigheden zijn echter onmisbaar bij elk eerste bezoek aan Istanbul.

 

De stad heeft een zeer gelaagde geschiedenis. Het was onderdeel van het oude Griekenland en later Macedonië, waarna het veroverd werd door de Romeinen. Na de val van het Romeinse rijk werd het de hoofdstad van het Byzantijnse rijk, totdat het werd veroverd door de Ottomanen. Na de Eerste Wereldoorlog viel het Ottomaanse rijk uiteen; Istanbul werd onderdeel van Turkije.

Door deze geschiedenis zijn er in de stad monumenten te vinden met zeer uiteenlopende religieuze en historische achtergronden. Het is een zeer belangrijke stad voor zowel het Christendom als de Islam, en er zijn dan ook tientallen kerken en moskeeën te bezoeken. De stad behuist ook een groot aantal oudheidkundige en kunstmusea.
 

Na de Istanbul vluchten: wat te doen

Een goede plaats om te beginnen is de wijk Sultanahmet. Hier zijn een aantal van de belangrijkste toeristische attracties te vinden, waaronder de wereldberoemde Hagia Sophia. Deze voormalige kerk en moskee verenigt de geschiedenis van de hele stad in één indrukwekkend gebouw, dat als hét voorbeeld geldt voor de Byzantijnse bouwkunst. Verder in de wijk ligt het Topkapı-paleis, dat de residentie was van de Ottomaanse sultans. Nog steeds zijn hier veel belangrijke Islamitische objecten gehuisvest. Tot slot ligt er ook de Basilica-cistern, een sfeervol ondergronds waterreservoir.

Istanbul staat bekend om haar markten en deze bieden dan ook een bijzondere ervaring. Met name de Grand Bazaar is een indrukwekkende chaos, met meer van vijfduizend verkopers. Ten slotte is het ook de moeite waard om de Chorakerk te bezoeken, een voormalige kerk en moskee. Deze is inmiddels omgebouwd tot zeer interessant museum.

Conclusie
Na uw aankomst op vliegveld Istanbul is het niet eenvoudig om de stad te leren kennen. Vliegen naar Istanbul betekent terechtkomen in een andere cultuur met een haast ondoorgrondelijke historie. Neem in ieder geval de tijd om bekend te raken met de zeer indrukwekkende architectuur die de stad kenmerkt. Geniet van het bijzondere eten, de drukke markten, en bovenal de bijzondere sfeer die de smeltkroes aan culturen oplevert.
 

Vliegtickets boeken naar Istanbul

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Rome met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Istanbul (IST) of (SAW) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Istanbul, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Istanbul of de code IST of SAW in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Istanbul.

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.