Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

De Marokkaanse stad Fez (ook geschreven als Fes) is een uitstekende vakantiebestemming als u op zoek bent naar een verrassende, culturele ervaring. Deze voormalige hoofdstad van Marokko heeft een rijke en bloeiende geschiedenis, waarvan zeer veel bewaard is gebleven. Beginnend in de achtste eeuw heeft de stad zich snel ontwikkeld tot één van de centrale steden van Marokko, waar met name de medina's nog de sfeer van weleer uitademen. In de 13e en 14 eeuw was de stad de hoofdstad van het koninkrijk en deze uitstraling is nog steeds terug te vinden.

Maar naast een reis door de tijd biedt de stad ook voldoende van het hedendaagse Marokko; de stad geldt nog steeds als één van de culturele en spirituele centra van het land. In de stad zijn voldoende bruisende markten, honderden restaurants en eettentjes, hammams en spa's.

Het hele jaar door is Fez een uitstekende vakantiebestemming, al verschilt de prijs van vliegtickets uiteraard wel per seizoen. In de zomermaanden, en dan met name juli en augustus, kan het behoorlijk warm worden, met een maximum van zo'n 45 graden Celcius. Als u van plan bent veel te zien en te bezoeken, zijn het voor- en najaar de beste tijden om de stad te bezoeken. Ook de winter is een uitstekende mogelijkheid; het is wat frisser, maar het vriest zelden en met name de medina's zij een stuk rustiger.

De eenvoudigste en veruit snelste manier naar Fez te reizen is per vliegtuig. Fes-Saiss Airport, het vliegveld van de stad, is niet al te groot, maar er zijn voldoende vluchten beschikbaar. Er is geen directe dienst tussen Fez-Saiss Airport en Nederlandse vliegvelden, maar diverse maatschappijen, waaronder Ryanair, bieden voldoende vluchten aan met één tussenstop. Fez-Saiss Airport ligt op zo'n vijftien kilometer van het centrum van de stad en met een bus (lijn 16) of taxi bent u er snel.

Fez is ook zeer eenvoudig op te nemen in een stedentrip door Marokko. De stad ligt redelijk centraal en hoewel het spoornetwerk van Marokko eenvoudig is, zijn de grotere steden als Tanger, Marrakech en Casablanca eenvoudig te bereiken per trein. Hoewel een auto in de stad zelf vrijwel nutteloos is, kunt u met een huurauto deze steden snel bereiken. Een snelweg verbindt Fez met de grootste andere Marokkaanse steden.

 

Bezienswaardigheden en uitstapjes

Absoluut niet te missen is de Medina van van de stad, de ommuurde binnenstad in het centrum van de stad. Dit is opgenomen in de UNESCO werelderfgoedlijst, en met een reden: veel gebouwen uit de gouden eeuwen van de stad staan nog steeds in deze binnenstad en dit biedt een prachtige achtergrond voor de hedendaagse handel die er nog steeds plaats vindt. Het is mogelijk hier dagen rond te zwerven en te genieten van alle geuren en kleuren die de honderden winkeltjes en kraampjes bieden, en zelfs dan zult u nog lang niet uitgekeken zijn. Vanaf het dakterras van het Nejjarine-museum voor houtkunst, waar een café gevestigd is, heeft u overigens een schitterend uitzicht over de gehele medina.

Maar ook als u de drukte wilt ontwijken, is er voldoende te doen in de stad. Er zijn vele hammams, spa's en baden te vinden waar u een dag ultiem tot rust kunt komen. De stad staat hier bekend om en het enige wat u hoeft te doen is uw zorgen opzij zetten en genieten.

Bent u eenmaal tot rust gekomen, dan is er nog genoeg te zien. De stad zit vol met schitterende moskeeën, Koranscholen en andere gebouwen en u zult uw ogen uitkijken. Zowel de oude als de nieuwere medina's geven zowel een schitterend beeld van een middeleeuws Marokko als van de hedendaagse Marokkaanse cultuur, en zijn daarom een must-see voor iedereen die het land wil ervaren.

De stad is al met al een zeer bijzondere vakantiebestemming voor liefhebbers van winkelen, geschiedenis en vakantie-ervaringen in het algemeen. Met name de medina's van de stad staan garant voor een zeer bijzondere ervaring waar u moeiteloos meerdere dagen kunt rondstruinen, koffie en thee drinken en genieten van de bijzondere sfeer.
 

Vliegtickets boeken naar Fez

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Fez met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS), Rotterdam (RTM) en Fez (FEZ) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam, Rotterdam  naar Fez, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Fez vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS, Rotterdam (RTM) en bij Aankomst Fez of de code FEZ in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam,Rotterdam  naar Fez.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.