Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Enfidha

Waant u zichzelf in een sprookje uit 1001 nacht wanneer u geniet van uw vakantie in Tunesië. Het land is ruim 155.000 km2, dat wil zeggen dat Tunesië 4,6 keer zo groot is als Nederland! Er is een totale bevolking van 8,5 miljoen, wat wil zeggen dat het land dunbevolkt is. Vroeger bestond een groot deel van de bevolking van Tunesië uit Berbers. Tegenwoordig zijn de echte Berbers met name nog te vinden in kleine dorpjes in de bergen op het eiland Djerba. De Tunesiërs zien zichzelf als Arabier.


Tunesië vindt u in Afrika, in het noorden en dan in het midden. In het westen grenst het land aan Algerije, in het noorden aan de Middellandse Zee, in het oosten aan Libië en helemaal aan het zuiden aan de Sahara. De Sahara bepaalt voor een belangrijk deel het landschap in het zuiden van Tunesië.
 

Vliegen naar Enfidha

De Enfidha vluchten landen op de luchthaven Enfidha. Enfidha is een stadje dat in het noordoosten van Tunesië ligt, waar ongeveer 10.000 mensen wonen. De nieuwe luchthaven Ben Ali International Airport, ligt ongeveer 60 km van Monastir, en werd in 2009 in gebruik genomen. Het ligt in de bedoeling dat Enfidha zal uitgroeien tot het centrale aanvliegpunt voor iedereen die de populaire noordoost-kust van Tunesië wil bezoeken. Er wordt nog steeds aan de luchthaven gewerkt. De planning is dat dat afgerond zal zijn in 2036, en er dan zo'n 20 miljoen passagiers per jaar verwerkt kunnen worden.
De gemiddelde vliegtijd van Amsterdam naar Enfidha is iets minder dan 3 uur. De afstand die u dan afgelegd heeft is ongeveer 1860 kilometer. Tijdens uw reis naar Tunesië dient u een geldig paspoort te bezitten. Blijft u niet langer dan 3 maanden, dan is een visum niet nodig wanneer u Nederlands staatsburger bent. Vanaf 2014 wordt er een vertrekbelasting berekend aan alle niet-Tunesische reizigers bij vertrek vanuit Tunesië. Het bedrag hiervoor bedraagt 30 Tunesische dinar, wat gelijk staat aan ongeveer 13 euro. U betaalt dit bedrag bij vertrek op de luchthaven.
 

Klimaat

Doordat Tunesië precies tussen twee klimaten in ligt, is het klimaat verschillend per regio. Doordat het in het noorden en oosten aan de Middellandse Zee grenst, vindt u daar een subtropisch Middellandse Zeeklimaat, met warme en zeer droge zomers. In het zuiden van Tunesië heerst een woestijnklimaat. Dit komt doordat Tunesië daar aan de Sahara grenst. Het kan daar overdag enorm heet zijn, en 's avonds heel snel afkoelen; het regent daar nauwelijks. Hier vindt u de oases die ontstaan zijn rond de natuurlijke bronnen die daar aanwezig zijn. De bekendste voorbeelden daarvan zijn : Tozeur, Gafsa, Kebili, Douz, Nefta en Gabès.
 

Over Tunesië

Wanneer u van plan bent elke dag lekker aan de zandstranden van Enfidha te liggen luieren is dat natuurlijk mogelijk. De noordoostkust van Tunesië heeft u nog veel meer te bieden dan dat. De stad Monastir heeft een oud stadscentrum met gezellige smalle straatjes en winkeltjes. Bezoekt u eens een Arabische souk-markt of bewondert u de bijzondere bouwwerken die u hier vindt. De moslimvesting Ribat uit de 8e eeuw is zeker een bezoekje waard, evenals het Bourguiba-familiemausoleum van de vroegere Tunesische president.
 

Vliegtickets boeken naar Enfidha

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Enfidha met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Enfidha (NBE) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Enfidha, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Enfidha of de code ENB in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Enfidha.
 

 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.