Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Diyarbakir Airport is zowel een militaire als burgerluchthaven. Het vliegveld ligt in het oosten van Turkije en werd in 1952 in gebruik genomen. Deze Turkse luchthaven wordt hoofdzakelijk gebruikt voor binnenlandse Diyarbakir vluchten. Vliegmaatschappijen Borajet, Onur Air, Pegasus Airlines, SunExpress en Turkish Airlines vliegen vanaf Diyarbakir naar Adana, Istanbul, Atatürk, Ankara, Gökçen en Izmir. Als u vanuit Amsterdam naar Diyarbakir wilt vliegen, bent u met een tussenlanding op Istanbul in 7 tot 8 uur op de plaats van bestemming.


Diyarbakir Airport bevindt zich op slechts 6 kilometer van de gelijknamige stad. U kunt gebruikmaken van een shuttlebus of een taxi vanaf de luchthaven naar het stadscentrum. Bovendien zijn er verscheidene autoverhuurbedrijven aanwezig om snel op uw bestemming in Diyarbakir te komen.
 

Over Diyarbakir

Diyarbakir is een stad met ongeveer één miljoen inwoners. Ongeveer 90% van de bevolking is Koerdisch. De geschiedenis van de stad voert terug tot ongeveer 7.500 voor Christus. De stad is beroemd om zijn stadswallen. Het zijn de twee langste muren ná de Chinese Muur. De stadsmuren hebben een lengte van 5,5 kilometer en zijn 7 tot 8 meter hoog. Er zijn 6 ingangen, 82 wachttorens en 16 middeleeuwse kastelen binnen de vesting die bedekt zijn met inscripties en reliëfs. U moet zeker tijd uittrekken om deze prachtige architectuur te bewonderen tijdens uw verblijf in Diyarbakir.
 

Diyarbakir is gelegen aan een steile, 650 meter hoge basaltrots, aan de rivier de Tigris. De stad en regio kent een landklimaat, met hete en droge zomers en natte en koude winters. In de hoogzomermaanden juli en augustus kan de temperatuur oplopen tot bijna 40 graden. In het voor- en najaar is het aangenaam warm, terwijl het kwik in de wintermaanden december tot en met februari gemiddeld tussen de 7 en 10 graden ligt. Diyarbakir is bekend om zijn heerlijke watermeloenen. Als fijnproever kunt u in de lokale keuken van Diyarbakir ook genieten van vis, gegrilde vleesgerechten (vooral lam), vers fruit en groente, allerlei salades en vele yoghurtsauzen.
 

Wat te doen in Diyarbakir

Çayönü Tumulus is gelegen in de wijk Ergani. Hier ontdekt u de belangrijkste historische ruïnes van de stad, met een nederzetting uit het Neolithicum. Het is een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad die u absoluut moet zien. De stad herbergt talloze moskeeën en madrassa’s, zoals de elfde-eeuwse Grote Moskee van Diyarbakir (één van de oudste in Turkije) en de Sheikh Matar Moskee. Op uw wandeling door de stad ontmoet u ook beroemde kerken als de Armeense St. Giraros kerk, de Syrisch-orthodoxe Onze-Lieve-Vrouwekerk en de katholieke St. Antonius kerk.
 

U komt veel te weten over de historie van Diyarbakir en omgeving in het Archeologisch Museum., waar onder meer voorwerpen uit de neolithische periode zijn te vinden, naast restanten uit de vroege Bronstijd, Romeinse en Byzantijnse tijd en de periode van het Ottomaanse Rijk. In de stad treft u bazaars, waar u uiteenlopende authentieke goederen kunt kopen, zoals handgemaakte sieraden, zijde, tapijten, kelims, tassen en koperwerk.
 

Vliegtickets boeken naar Diyarbakir

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Diyarbakir met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Diyarbakir (DIY) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Diyarbakir, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Diyarbakir of de code DIY in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Diyarbakir.
 


 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.