Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Dhaka

Als hoofdstad van Bangladesh is Dhaka een miljoenenstad. Met ruim 10 miljoen inwoners is deze stad de grootste van het land. De luchthaven van Dhaka heet Hazrat Shahjalal International Airport en is de belangrijkste van de drie internationale luchthavens van Bangladesh. Het vliegveld ligt op een kleine 20 km van het centrum van Dhaka en de stad is dus in een mum van tijd te bereiken, wanneer u op Hazrat Shahjalal International Airport geland bent. Er zijn veel binnenlandse vluchten die Dhaka als begin- of eindbestemming hebben, maar er landen en vertrekken bij Dhaka ook vluchten met buitenlandse bestemmingen. Vanaf de luchthaven kunt u het beste een taxi nemen naar het centrum van Dhaka. Het is verstandig om voor het instappen een prijs af te spreken, zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij het uitstappen. Verder zijn er bussen die naar het centrum rijden. Op de luchthaven zelf kunt u bij diverse informatiepunten om vertrektijden vragen.
 

Over Dhaka

Al in de zevende eeuw was Dhaka bekend, in die tijd nog als een relatief kleine nederzetting. Eerst werd deze nederzetting bestuurd door het boeddhistische koninkrijk van Kamarupa en het Palarijk. Daarna kwam in de negende eeuw de hindoeïstische Sena-dynastie aan de macht. De naam Dhaka komt waarschijnlijk van de Dhakeshwari-tempel die in de twaalfde eeuw werd opgericht. De stad Dhaka bestond rond die tijd een paar marktcentra. Het Sena-rijk ging ten onder en Dhaka werd geregeerd door het Sultanaat van Bengalen en gouverneurs van het Sultanaat van Delhi. In de eeuwen die volgden was Dhaka lange tijd een handelscentrum voor Britten, Fransen en Nederlanders. Lange tijd woonden er ongeveel evenveel hindoes als moslims. Dhaka was in die tijd de belangrijke handelsplaats voor rijst, indigo, hout en Assam thee. Bijzonder was het olifantendepot. Dhaka werd in 1971 de hoofdstad van Bangladesh. Dat viel samen met het feit dat het land onafhankelijk werd van Pakistan.
 

Wat te doen in Dhaka?

Dankzij de rijke geschiedenis zijn er vele culturele en historische bezienswaardigheden in deze stad te vinden. Zo vindt u er bijvoorbeeld het Fort van Aurangabad, ook bekend als Lal Bagh Fort. Dit is een niet helemaal compleet Mogols paleis-fort. Het is gebouwd bij de Buringanga rivier in het zuidwestelijke deel van Dhaka. De eerder genoemde Dhakeshwari-Tempel is een tempel in het centrum van de stad en is eigendom van de staat Bangladesh. De tempel kreeg eind vorige eeuw de status van nationale tempel. Het nationaal museum herbergt allerlei kunststukken en archeologische vondsten. Het Ahsan Manzil was de officiële residentie van de Dhaka Nawab Family en het gebouw zelf is ook zeer de moeite waard vanwege de hoge architectonische
 

Vliegtickets boeken naar Dhaka

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Dhaka met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Dhaka (DAC) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Dhaka, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Dhaka vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Dhaka of de code DAC in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Dhaka.
 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.