Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Willemstad Curacao

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao, de vroegere Nederlandse Antillen en heeft de beschikking over een luchthaven, de Curaçao International Airport, ook wel bekend als de Hato Airport of de Aeropuerto Hato. Het vliegveld ligt nabij de stad Hato op ongeveer 12 kilometer (20 minuten rijden) van Willemstad. De luchthaven wordt veelvuldig gebruikt als hub voor zowel nationaal als internationaal vliegverkeer. Rechtstreekse Willemstad vluchten vanuit Amsterdam brengen bezoekers in ongeveer 10 uur naar het eiland. Vanaf de luchthaven kan een taxi naar de hoofdstad genomen worden. Een rit kost ongeveer USD 25, waarbij de taxichauffeur minimaal 10% fooi verwacht. Nachtelijke ritten zijn 25% duurder. Een huurauto is de ideale manier om het eiland verder te verkennen. Wie gebruik wil maken van het openbaar vervoer is aangewezen op bussen, de officiële konvooi-bussen en de privé bussen voorzien van het woord bus op hun nummerbord. Laatstgenoemde hanteren geen vaste vertrektijden en kunnen overal aangehouden worden voor een rit.
 

Over Willemstad

Het eiland is slechts 444 km² groot en kan in ongeveer 40 minuten in de lengte verkend worden (in de breedte duurt het zelfs nog korter). De temperatuur ligt het hele jaar rond 27°C en een heerlijke passaatwind zorgt voor de nodige verkoeling. Regenbuien komen wel voor, maar zijn in vrijwel alle gevallen kort en krachtig. Curaçao kan dan ook het gehele jaar door bezocht worden. Niet alleen de temperatuur op het land is goed, ook de temperatuur van het water is bijzonder aangenaam, schommelend tussen 26- 29°C. Van juli tot november kan het water onrustig zijn vanwege orkaanactiviteit en depressies in de omgeving van het eiland.
 

Wat te doen in Willemstad

De stad heeft aan de Handelskade een markante architectuur die bij een ieder direct op zal vallen door de vele kleurrijke gevels. Dit is tevens de meest markante en gefotografeerde plek op Curaçao. Willemstad heeft echter veel meer te bieden waaronder het Kura Hulanda Museum over de slaventijd, het Maritiem Museum, verrassende winkels in Otrabanda en de Riffort & Renaissance Mall, markten en bruggen.
 

Drijvende markt en ronde markt

Eenmaal op de Handelskade kan doorgelopen worden naar de Sha Caprileskade waar de drijvende markt te vinden is. Groente en fruit uit Venezuela en soms ook vis worden hier aan de kade op bootjes aangeboden. Kleurrijke zeilen beschermen tegen de zon en geven het geheel nog meer sfeer. In de verlengde van de Sha Caprileskade is de ronde markt, waar authentieke gerechten aangeboden worden. 
 

Koningin Emmabrug en Koningin Julianabrug

Twee bijzondere bruggen die absoluut niet overgeslagen mogen worden bij een bezoek aan Curaçao. De Koningin Emmabrug is de enige drijvende houten brug ter wereld, terwijl de gekleurde Koningin Julianabrug met een hoogte van 55 meter een goed uitzicht biedt op de stad.

Vliegtickets boeken naar Curacao

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Curacao met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Curacao (AN) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Curacao, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Curacao of de code AN in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Curacao.
 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.