Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Ten zuidoosten van Benin bevindt zich de grootste stad van het land, namelijk Cotonou. Gelegen aan de Golf van Guinee is Cotonou een trekpleister voor vakantiegangers. Aangezien het vliegveld zo goed als in de stad ligt, kan gezegd worden dat iedere vakantieganger meteen geniet van zijn verblijf na aankomst. Met een vliegreis van minstens 10 uur is er immers nog genoeg tijd om uit te rusten. Ondanks dat er maar één landingsbaan is, worden er dagelijks Cotonou vluchten ingezet. Met vliegmaatschappijen zoals Turkish Airlines, Air France en KLM bent u al snel in deze gezellige stad. Denkt u daarnaast eraan dat voor vertrek een aantal documenten op orde dienen te zijn. (Reisinformatie naar Benin) Het is als eerste verplicht om te beschikken over een geldig paspoort dat minstens zes maanden na aankomst in Benin geldig is. Ook de aanvraag van een visum is verplicht. Deze is online aan te vragen of persoonlijk te verkrijgen bij het consulaat van Benin, deze bevindt zich in Diemen. Tot slot is de vaccinatie tegen gele koorts verplicht en worden er andere vaccinaties aanbevolen. Wanneer al deze belangrijke zaken op orde zijn kan het genieten beginnen. Begin alvast met de voorpret door kennis te maken met Cotonou en alle bezienswaardigheden.
 

Over Cotonou

Cotonou wordt ook wel de hoofdstad van Benin genoemd. Correct is dit echter niet want de officiële hoofdstad is Porto-Novo, dat nog geen uur van Cotonou verwijderd is. Alle regeringsgebouwen bevinden zich vandaag de dag in Cotonou en daarom is deze stad van groot belang. Tevens is de zeehaven van Cotonou de doorvoerhaven voor omringende landen. De stad is gelegen aan de belangrijkste snelweg van het land waardoor u tijdens de vakantie een uitstapje kunt maken. Een andere vervoersmogelijkheid is de spoorwegverbinding in de stad. Hierdoor kunt u ook steden zoals Parakou bezichtigen. De winterkleding mag daarnaast thuis gelaten worden want met een echt savanne klimaat is het vrijwel geheel het jaar aangenaam. Met een gemiddelde temperatuur vanaf 20 graden is het dus altijd aangenaam en wanneer u de Franse taal beheerst zal de communicatie goed verlopen.
 

Wat te doen in Cotonou?

De stad kent een hoop mooie bezienswaardigheden. Ga bijvoorbeeld langs Cotonou Catedral. Dit bekende gebouw wordt ook wel de Notre Name de Miséricorde genoemd. Het heeft een rooms-katholieke achtergrond en bevindt zich in de buurt van de oude brug. Een bijzonder gebouw dat bekend staat om zijn architectuur en zeker de moeite waard om te bezichtigen. Ook Lake Nokoué ten noorden van de stad is een aanrader. Deze belangrijke plaats voor dieren en mensen is verbonden door de zee en een echt rustgebied. Maak een wandeling door de bossen of ga op zoek naar bijzondere vogels zoals de Afrikaanse gaper, de zwarte stern of de roze bijeneter. Hiernaast wordt Ganivié ook vaak bezocht omdat dit waarschijnlijk het grootste waterdorp van Afrika is. Het is opgericht rond de zestiende of zeventiende eeuw en nog altijd werken mensen hier met boten en kano's. Vanuit hier weer terug in de stad waar over het algemeen weinig winkeltjes zijn. Toch wordt het hier een stuk leuker door de markten Dan Tokpa en Centre Artinasal. Beide zijn groot, bruisen van gezelligheid en bieden tal van mogelijkheden. Tot slot is het helemaal tot rust komen op het strand. De watersportfaciliteiten zijn uiterst geschikt wanneer u op zoek bent naar actie terwijl het op de witte stranden echt genieten is. Kortom Cotonou heeft voor iedereen wel iets te bieden en zorgt bovenal voor een onvergetelijke vakantie.
 

Vliegtickets boeken naar Cotonou

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Cotonou met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS), Rotterdam (RTM), Eindhoven (EIN) en Cotonou (COO) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Cotonou, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Cotonou vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS, Rotterdam RTM of Eindhoven EIN en bij Aankomst Cotonou of de code COO in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam,Rotterdam of Eindhoven naar Cotonou.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.