Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

De Nederlandse touroperator Corendon is in 2000 opgericht door twee Haarlemse ondernemers, Atilay Uslu en Yildiray Karaer, in eerste instantie met alleen vliegtickets en reizen naar Turkije in het pakket. Al snel werd besloten een eigen luchtvaartmaatschappij op te richten, Corendon Airlines, dat werd gevestigd in het Turkse Antalya. In 2011 kwam daar Corendon Dutch Airlines bij, dat gevestigd is in Nederland. Vanaf alle Nederlandse vliegvelden en vanaf Brussel wordt nu gevlogen op bestemmingen rond de Middellandse Zee, waaronder Turkije, Cyprus, Egypte, Marokko, Kreta en Tunesië. Corendon staat bekend om de lage prijzen van hun vliegtickets.
 

Check-in informatie

Als u vliegt met Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines, en u vertrekt vanaf Schiphol, dan kunt u vooraf online inchecken vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek. Neem dan wel een geprinte boarding pass mee. In alle andere gevallen moet u op het vliegveld inchecken. Ook voor vluchten vanaf Schiphol met een tussenlanding moet u op de luchthaven inchecken. Dat moet uiterlijk 2 uur voor vertrek gebeuren.
 

Bagage informatie

Bij Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines mag u gratis 7 kg handbagage meenemen. De maximale afmetingen hiervan zijn 55x35x25 cm. Ruimbagage kost tot 20 kg EUR8.00, van 21-30 kg EUR18.00 en van 30-40 kg EUR30.00 per enkele reis. Bagage bijboeken is mogelijk, maar de tarieven daarvoor zijn een stuk hoger. Voor een aantal Turkse bestemmingen geldt dat u gratis 5 kg handbagage en 25 kg ruimbagage mag meenemen.
Vliegt u terug met een andere maatschappij, let dan goed op welke bagageregels bij die maatschappij gelden.
 

Kosten en toeslagen

Als u een ticket boekt bij Corendon betaalt u de prijs inclusief luchthaventoeslag en eventuele weekend- of chartertoeslagen. Deze worden apart op de rekening vermeld. Voor enkele bestemmingen, zoals Turkije en Egypte, is een visum nodig. Corendon kan dat visum bij uw boeking regelen.
 

Zitplaats informatie

Zitplaatsen kunt u vanaf 6 weken voor vertrek reserveren. Op basis van beschikbaarheid kunnen ook stoelen met extra beenruimte worden gereserveerd. Dit kan vanaf 48 uur voor vertrek en hierbij geldt "wie het eerst komt, het eerst maalt". Bij de extra ruime zitplaatsen hoort ook een priority label voor de bagage en een gratis drankje aan boord. De ruime zitplaatsen kosten EUR 15.00 extra per enkele reis.
 

Service aan boord

Aan boord krijgt u geen gratis maaltijd aangeboden. Wel kunt u diverse snacks en drankjes kopen. Ook is aan boord een aantal taxfree producten te koop. Er is bij Corendon wifi aan boord en een online entertainment systeem. Dit bevat onder andere een gratis online magazine, terwijl tegen betaling films bekeken kunnen worden.
 

Punctualiteit

Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines halen naar eigen zeggen een uitstekende On-time Performance. Onafhankelijke gegevens zijn niet bekend. Dat ze goed presteren blijkt bij voorbeeld uit het feit dat Corendon Dutch Airlines nog in 2012 door Schiphol werd uitgeroepen tot Vliegmaatschappij van het jaar in de categorie Afrika en Midden-Oosten.

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.