Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Caïro

Het Egyptische Caïro is met zo'n 20 miljoen inwoners een echte wereldstad te noemen. Tijdens een reis naar dit Noord-Afrikaanse land maakt u kennis met de oude farao's en de beroemde piramides van Gizeh. Maar voor u op het vliegtuig stapt, geeft Nuhr.nl u alle informatie over deze Cairo vluchten.
 

Caïro is een populaire bestemming onder toeristen.Vanaf Schiphol zijn er dan ook dagelijks rechtstreekse vluchten naar de Egyptische hoofdstad, voornamelijk met KLM en Egypt Air. Al na 4,5 tot 5 uur vliegen, landt u op de internationale luchthaven van Caïro. Wat direct opvalt, is de levendige drukte op het vliegveld. Caïro Airport is dan ook een van de grootste luchthavens van het Afrikaanse continent. Maar met 3 terminals is de drukte relatief goed verdeeld. Na aankomst moeten reizigers een aparte arrival card inleveren. Deze wordt meestal in het vliegtuig al aan u overhandigd zodat het in alle rust kunt invullen. En heeft u nog geen visum voor Egypte heeft geregeld, kunt u dat gewoon op de luchthaven kopen.
 

Van het vliegveld naar het centrum

De internationale luchthaven van Caïro ligt op ongeveer 20 kilometer ten noordoosten van het centrum. De beste en gemakkelijkste manier om van het vliegveld naar de binnenstad te komen, is met de taxi. Bij aankomst in Caïro wordt u al snel aangesproken door chauffeurs die u beloven een goede prijs te bieden. Neem echter nooit de eerste de beste taxi, maar verdiep u eerst enigszins in de gangbare tarieven. Gaat u liever met het openbaar vervoer dan kunt u gebruik maken van de shuttlebus. Deze rijdt naar het centrum van Caïro en door enkele populaire toeristische wijken zodat u dichtbij het hotel wordt afgezet.
 

Wat is er te doen in Caïro?

Caïro is een drukke, moderne stad vol met hoogbouw en brede wegen. Maar ook het traditionele leven en de oude gebouwen zijn er nog volop aanwezig. U ziet er oude tempels, Koptische kerken en Islamitische moskeeën, maar de Caïro Tower is letterlijk het hoogtepunt van de stad. Vanaf deze 187 meter hoge toren heeft u een bijzonder uitzicht over het levendige Caïro. Een andere bekende trekpleister is het Egyptisch Museum. Hier kunt u de pronkstukken uit de oudheid bewonderen, waaronder het gouden masker van Toetanchamon. Naast deze culturele uitstapjes zijn ook de vele bazaars een bezoek waard. Op deze plek ontdekt u het echte Egypte.
 

Wees voorzichtig met fotografie

De binnenstad van Caïro lijkt op sommige plekken wel een openlucht museum. Het is daarom verleidelijk om overal waar u komt een paar foto's te maken. Bij de meeste musea en graftombes is dit echter niet toegestaan. Ook de lokale bevolking zelf vindt het niet altijd prettig om op de foto te gaan. Vraag dit vooraf dus altijd even.
 

Vliegtickets boeken naar Cairo

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Cairo met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Cairo (CAI) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Cairo, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Cairo of de code CAI in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Cairo.
 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.