Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Bogota

Het belangrijkste vliegveld is 15 kilometer ten westen van Bogota gelegen. Deze heet Aeropuerto Internacional El Dorado en is in 1959 opgericht. Het vliegveld is het grootste qua vracht in Latijns-Amerika en derde qua passagiers. Er worden zowel nationale als internationale vluchten aangeboden, voornamelijk door de nationale luchtvaartmaatschappij Avianca. De naam El Dorado is afkomstig van het mythische goudland El Dorado, waarvan verondersteld werd dat deze in Colombia lag. De luchthaven kent 3 terminals, een voor internationale vluchten, en twee voor nationale vluchten, waarvan er 1 openbaar is en 1 privé. Om af te kunnen reizen naar Bogota dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Daarbij moet deze na vertrek nog minstens 6 maanden geldig zijn. Indien u beschikt over een Nederlands paspoort is een visum niet nodig. Wel krijgt u een toeristenkaart, maar hier hoeft u verder niets voor te doen. Deze is 90 dagen geldig en krijgt u kosteloos van uw luchtvaartmaatschappij. Mocht u via de Verenigde Staten reizen, dan dient u een reisautorisatie aan te vragen. Dit moet u minstens 72 uur voor vertrek regelen. 
 

Over Bogota

Bogota is de hoofdstad van Colombia en heeft een inwonertal van zo'n 8 miljoen. De stad bevindt zich aan de voet van de bergen Monserrat en Guadalupe op een hoogte van maarliefst 2640 meter. Hiermee is het de derde hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. In 1538 is de stad gesticht door drie personen. Tot aan 1940 groeide de stad maar langzaam, hoewel er sindsdien steeds meer Colombianen naar de stad trokken op zoek naar betere economische omstandigheden. Nu is de stad het belangrijkste centrum van Colombia, zowel cultureel, politiek en economisch. Ook is de stad tegenwoordig erg modern en blijft de stad doorgroeien. In het centrum is met name hoogbouw te vinden, welke omgeven wordt door voorsteden met grotendeels laagbouw. Door de vele universiteiten en bibliotheken wordt Bogoto ook wel 'Het Athene van Zuid-Amerika' genoemd. 
 

Wat te doen in Bogota?

Ook wel bekend als het hart van de stad is het Plaza Bovilar in Bogota plein. Hier is een bronzen beeld te vinden van Simon Bolivar, de held van Colombia. Ook zijn er bij dit plein vele andere bezienswaardigheden te vinden, waaronder een kathedraal die in 1823 gebouwd is in classicistische stijl. Hier zijn enkele werken van de bekende Zuid-Amerikaanse schilder Gregorio Vasquez de Arce y Ceballos te vinden, welke hier ook begraven ligt. De thuisbasis van het parlement is ook nabij het plein gelegen, namelijk het Kapitool. Deze is in 1847 gebouwd en hier wordt dagelijks veel vergaderd. De meest volledige bibliotheek is te vinden in de Luis Angel Arango bibliotheek. Ook bevindt zich hier een concerthal en worden hier regelmatig 's avondsconcerten gegeven en exposities gehouden.
 

Vliegtickets boeken naar Bogota

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Bogota  met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Bogota (BOG) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Bogota, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Bogota of de code BOG in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Bogota.

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.