Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Batman Airport ligt in de zuidoosthoek van Turkije. Het is zowel een militair als publiek vliegveld met twee landingsbanen, waar de luchtvaartmaatschappijen Turkish Airlines en Pegasus Airlines gebruik van maken voor binnenlandse Batman vluchten naar steden als Antalya, Istanbul, Ankara, Izmir en Gökçen. De luchthaven is een goed startpunt voor het verkennen van het fascinerende Anatolië. De afstand van Batman Airport naar het stadscentrum van Batman bedraagt ongeveer 7 kilometer. U kunt een taxi nemen of de bus pakken vanaf het vliegveld naar de stad. U kunt er ook voor kiezen om een auto te huren bij de luchthaven.
 

Over Batman

De naam Batman doet al gauw denken aan de fictieve stripfiguur, superheld en gemaskerde vleermuisman, maar is vernoemd naar de gelijknamige rivier. Batman had al bewoning in de prehistorie en zag talrijke dynastieën voorbijkomen. Na een Arabische invasie rond 700 werd Batman later gedomineerd door de Seltsjoeken en de Mongolen, om begin 1500 bij het Ottomaanse Rijk te worden opgenomen. Nu is het een Turkse stad en provincie.
 

De stad in het zuidoosten van Turkije telt vandaag de dag bijna 250.000 inwoners. Batman is gelegen aan de rivier Batman en is de hoofdstad van de provincie Batman. De stad ligt op een plateau, op 540 meter boven de zeespiegel. Batman heeft hoofdzakelijk een Koerdische bevolking. Batman ligt vlak bij het Turkse district Kurtalan, dat wordt doorkruist door een spoorlijn tot aan de Turkse hoofdstad Istanbul. Net buiten de stad ligt het Bati Raman olieveld, het grootste olieveld in Turkije. De in 2007 opgerichte Batman Universiteit is onderdeel van het Erasmus buitenlandse studenten uitwisselingsprogramma.
 

Batman heeft een gematigd warm klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur is bijna 17 graden. In de maand juli is 30 graden geen uitzondering, terwijl de temperatuur in januari op een graad of 3 à 4 blijft steken. De meeste regen valt in de wintermaanden én de voorjaarsmaand april. Juli is niet alleen de warmste maar ook de droogste maand van het jaar in Batman.
 

Wat te doen in Batman

Batman is beroemd om zijn historische glorie en natuurlijke rijkdom. Tijdens een wandeltocht door de omgeving treft u de schoonheid van de rivieren en de imposante bergen van het Taurusgebergte. De Malabadi brug met zijn indrukwekkende structuur is een blikvanger in het landschap. De nederzetting Hasankeyf is de populairste toeristische attractie vanwege de overvloed aan waardevolle overblijfselen en schatten van antieke beschavingen. U kunt onder meer restanten van een groots fort van kalksteen bewonderen.
 

Batman heeft vele historische bezienswaardigheden, zoals de grote brug over de Tigris, de Ulu en Carsi moskee, de Eyyubi tombe en het Veysel Karani graf van een beroemd islamitisch geestelijk denker. Het is een van de meest vereerde bedevaartsoorden in Batman. Als winkelliefhebber komt u ook aan uw trekken in Batman. De Turkse bazaars zijn een genot om te bezoeken, zeker als u op zoek bent naar prachtige tapijten, kelims, gouden en zilveren sieraden en antieke stukken.
 

Vliegtickets boeken naar Batman

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Batman met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Batman (BAL) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar  Batman, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken.  Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Batman of de code BAL in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Batman.
 


 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.