Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Banjul is de hoofdstad van Gambia en ligt in het westen van het land, op het schiereiland St. Mary's, vlakbij de Atlantische Oceaan. Banjul is door de Dentonbrug verbonden met het vasteland. Deze brug gaat over deOyster Creek en is de enige toegangsweg naar de stad. Wel vaart er ook een veerboot. De ligging van Banjul, aan de monding van de rivier de Gambia, maakt dat de stad een perfecte spot is voorwatersportsafari's, strandvakanties en watersporten. Via Nuhr.nl kunt u een goedkope vlucht van Schiphol naar Banjul boeken. Wij hebben een uitgebreid aanbod aan vliegreizen naar de hoofdstad van Gambia. Vaak rechtstreeks, maar soms is een tussenstop voordeliger. Of u op zoek bent naar een zonvakantie, safarireis ofcultuurreis: met Nuhr.nl kan dit zo goedkoop mogelijk!
 

Luchthaven

De luchthaven is Banjul International Airport, ofwel Yandum International. Dit is het grootste vliegveld van Gambia. Jaarlijks passeren meer dan 300.000 passagiers de toegangspoorten. Het is een vrij kleine luchthaven met tien incheckterminals. Na de paspoortcontrole is een lobby met een paar winkels. De VIP-lounge is op de tweede verdieping. Er is één start- en landingsbaan. 
 

Praktische informatie

Voor Gambia is een visum niet nodig. Op de heenvlucht krijgt u een inreisvisum dat u ingevuld aan de douane moet overhandigen. De munt van Gambia is de Dalasi. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd, pinnen kan in Gambia niet. Euro's zijn om te wisselen in wisselkantoren en in hotels. Het voltage in Gambia is 230 V, dus u heeft een verloopstekker nodig. 
De luchthaven Banjul International Airport ligt circa 25 kilometer van het centrum van de stad. Na de landing brengt een busje u naar de terminal. Er is een restaurant, geldwisselkantoor en een helpdesk voor toeristen. Het huren van een auto wordt afgeraden omdat het verkeer erg chaotisch is. Handig zijn de groene toeristentaxi's, die voor het luchthavengebouw staan. Er zijn vaste tarieven, die buiten de terminal aan de muur hangen. Een rit kost ongeveer 14 euro. Maak altijd duidelijke afspraken! Ook zijn er bustaxi's, busjes met een geel nummerbord, die prijzen per traject hebben. 
 

Bezienswaardigheden

Het Gambia National Tourist Office is te vinden aan The Quadrangle. Rondom Banjul liggen de wetlands van het Tanbi Wetland Complex. De grootste markt van de stad is de Albert Market, waar afdingen van u wordt verwacht. Vanaf de Arch 22, de 35 meter hoge boogvormige toegangspoort van Banjul, heeft u een prachtig uitzicht. Verder zijn de Grote Moskee en het Nationaal Museum van Gambia ook een bezoek waard. Vlakbij Banjul liggen de populaire badplaatsen Kololi en Bakau met hun fraaie zandstranden. Bakau heeft ook een heilige krokodillenpoel. Aan de oostkant van het land zijn nog traditionele hutdorpen, regenwouden enpindavelden. Ook zijn de nationale parken en natuurreservaten een bezoek waard en de botanische tuinenAbuko Nature Reserve. Dit laatste park is 102 hectare, dicht bebost en er leven krokodillen, bavianen, antilopen en veel vogelsoorten. Ook is er een apen rehabilitatieproject voor chimpansees en gorilla's die in dierentuinen zijn geboren.
 

Vliegtickets boeken naar Banjul

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Banjul met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS), Rotterdam (RTM), Eindhoven (EIN) en Banjul (BJL) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Banjul, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Banjul vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS, Rotterdam (RTM) of Eindhoven (EIN) en bij Aankomst Banjul of de code BJL in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam,Rotterdam of Eindhoven naar Banjul.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.