Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Bagdad, de Irakese hoofdstad, is au fond geen normale toeristische bestemming. Het is namelijk een conflictzone, waar het doorgaans zeer onveilig is. Er geldt daarom ook een negatief reisadvies voor reizigers die Bagdad vluchten boeken uit Nederland, België en veel andere westerse landen. Daarentegen heeft de stad enkele betrekkelijk veilige gebieden en zijn er diverse bezienswaardigheden. Bovendien heeft Bagdad naast een militaire luchthaven ook een groot burgervliegveld, de Internationale Luchthaven Bagdad.


Dat is het grootste vliegveld van Irak. Er zijn diverse lijnvluchten beschikbaar, maar als u vanuit Europa Bagdad vluchten boekt, moet u wel overstappen voor Bagdad vluchten. Voorheen waren er diverse directe vluchten naar de Internationale Luchthaven Bagdad vanaf Europese bestemmingen, maar die zijn recentelijk tot nader order opgeschort vanwege de verslechterde veiligheidssituatie. Verscheidene internationale hubs, zoals Dubai en Istanboel, zijn nog wel rechtstreeks aan te vliegen vanaf Bagdad.


Bij aankomst na Bagdad vluchten dient u eerst een aantal zeer strenge veiligheidscontroles te ondergaan. Daarna kunt u uw reis het beste voortzetten via de directe weg naar de Internationale Zone (IZ of ook wel Green Zone). Deze weg geldt als relatief veilig, net als de extreem zwaarbewaakte Internationale Zone.

 

Over Bagdad

Bagdad is met 7,5 miljoen inwoners veruit de grootste stad van Irak. De lange en bewogen geschiedenis begon al diverse millennia geleden, toen de eerste bewoners zich vestigden in het gebied. De stad zelf is evenwel pas gesticht in het jaar 762. In de eeuwen daarna, tijdens het islamitische Gouden Tijdperk, groeide Bagdad al snel uit tot een belangrijk economisch en cultureel centrum. In 1258 werd de stad echter verwoest door de Mongolen. Sindsdien is de stad nooit meer zo’n middelpunt geworden. Hoewel Bagdad tegenwoordig de op één na grootste stad is van zowel de Arabische wereld als van Zuidwest-Azië, is de geopolitieke rol significant minder van betekenis, vooral sinds de Irakoorlog.

 

Wat te doen in Bagdad?

Bagdad vluchten leiden u niet naar een relaxte zonvakantie. Zelfs als zeer avontuurlijke toerist kunt u zich het beste niet buiten de Internationale Zone begeven. Ook binnen dat relatief kleine gebied vindt u echter nog talrijke bezienswaardigheden. Eén van de belangrijkste plaatsen voor buitenlandse bezoekers is het Royal Tulip Alrasheed Hotel, een luxe hotel dat van alle moderne gemakken is voorzien. In de directe omgeving daarvan staat het monument voor de Onbekende Soldaat, en de Triomfboog, een indrukwekkend beeldhouwwerk met enorme, uit steen gehouwen gekruiste degens. Ook het luisterrijke Republikeinse Paleis en het presidentiële paleis liggen binnen de Internationale Zone.


In de rest van Bagdad zijn nog vele andere bezienswaardigheden te vinden. Het enorme Irakese Museum is bijvoorbeeld een aanrader, net zoals het Nationaal Museum. Ook het grote en drukke Zawraapark is interessant om te zien. Daar vindt u een dierentuin en diverse kinderattracties, maar ook een traditionele markt. De enorme Al-Kadhimiya-moskee is eveneens een bezoekje waard. Wel moet u er rekening mee houden dat u bij al deze bezienswaardigheden een groot persoonlijk risico loopt.

 

Vliegtickets boeken naar Bagdad

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Bagdad met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Bagdad (IXB) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Bagdad, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Bagdad of de code IXB in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Bagdad.

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.