Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Oranjestad / Aruba

Oranje is niet alleen de hoofdstad van Aruba, maar ook de grootste plaats van het eiland. Het eiland beschikt over slechts een vliegveld, de Koningin Beatrix International Airport waar alle Oranjestad vluchten arriveren. Het vliegveld ligt op 5 kilometer van het centrum van Oranjestad. Het beste vervoermiddel vanaf de luchthaven zijn de betaalbare taxi's (vaste prijs voor maximaal 5 personen) en de openbare bussen van Arubus, waarmee voor slechts 1,50 USD per persoon naar elke plek op het eiland gereden kan worden. Daarnaast kunnen reizigers gebruik maken van de service van ongeveer 10 verschillende autoverhuurbedrijven om het eiland zelf te verkennen.
 

Over Oranjestad

Oranjestad is een rustige stad, gelegen aan de kust van Aruba. De vele koloniale gebouwen herinneren aan een lang vervlogen historie waarbij Nederland een niet onbelangrijke rol heeft gespeeld. De hoofdstad is het belangrijkste verkeersknooppunt en wordt door een hoofdweg doorkruist. De haven van Oranjestad speelt ook een belangrijke rol als doorvoerhaven voor goederen vanuit Zuid- Amerika, Nederland en Amerika. Tevens is de haven erg in trek bij cruiseoperators die het eiland voor een kort bezoek aandoen. Naast de fraaie natuur is het vooral Oranjestad die door toeristen bezocht wordt omwille van de vele winkels.

 

Wat te doen in Oranjestad

In de eerste plaats kunnen bezoekers genieten van de prachtige architectonische bouwwerken die voornamelijk in het centrum van de stad te vinden zijn. Kleurrijk en verwijzend naar een rijk verleden maken de gebouwen op een ieder grote indruk. Gecombineerd met de schone straten, gewaarborgde veiligheid en het gedegen onderhoud doet de stad bovendien bijzonder rustgevend aan.

 

Wilhelmina Park

Oranjestad is een redelijk kleine stad die slechts over een park beschikt, het Wilhelmina Park. Vernoemd naar de vroegere koningin van Nederland is er in het park ook een standbeeld van haar te vinden. Het park is goed onderhouden, maar is bescheiden van afmeting.

 

Renaissance Marina

Een kleine jachthaven waar het rustig vertoeven is, is de Renaissance Marina, te vinden bij het gelijknamige hotel. De haven biedt plaats aan kleine jachtboten en heeft een steiger waar het heerlijk wandelen is. Bezoekers kunnen met een beetje geluk ook pelikanen, vissen en krabben bewonderen.

 

Renaissance Marketplace

Een volledig op toeristen gerichte plaats is de Renaissance Marketplace die gecombineerd kan worden met een wandeling langs de eerder genoemde Renaissance Marina. Een groot aanbod winkels, heel veel horecagelegenheden en een bioscoop met meerdere zalen maken het uitgaan in Oranjestad bijzonder aantrekkelijk.

 

Royal Plaza Mall

De Royal Plaza Mall is een opvallend bouwwerk waarin tal van winkels en horecagelegenheden te vinden zijn. De Mall is niet vergelijkbaar met de Nederlandse winkels, maar de Arubaanse winkels zijn een stuk voordeliger.

 

I Love Aruba

Het markante I Love Aruba logo bij het parlement behoort tot de meest populaire en gefotografeerde plekken van het eiland.

 

Vliegtickets boeken naar Aruba

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Aruba met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Aruba (AUA) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Aruba, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Aruba of de code AUA in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Aruba.

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.