Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Ankara

Niet alleen is Ankara het hart van het Turkse politieke en economische leven, de stad is ook een uitstekende vakantiebestemming voor liefhebbers van cultuur. Ankara is centraal gelegen in Turkije en heeft een heerlijk klimaat, vergelijkbaar met dat van de kuststeden, hoewel het kwik in de winter wel merkbaar lager kan liggen. De stad is één van de oudste steden van Turkije en heeft een rijke historie, als onderdeel van onder andere het Romeinse en het Ottomaanse Rijk. Maar Ankara is niet in het verleden blijven hangen; als hoofdstad van het land is het een bruisende en vitale stad. De nieuwe ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat de stad is opgedeeld in twee delen, Ulus (de oude stad, waar de Byzantijnse, Romeinse en Ottomaanse geschiedenis terug te vinden is), en het moderne Yenişehir.

28 kilometer ten noordoosten van het centrum van de stad ligt Esenboğa International Airport, een groot en comfortabel vliegveld. Vanaf vliegveld Ankara vertrekken regelmatig goedkope bussen naar het stadscentrum en naar het buiten het centrum gelegen centrale busstation, dat ideaal is om over te stappen als u iets buiten Ankara verblijft. Op vliegveld Ankara zijn daarnaast diverse autoverhuurbedrijven gevestigd, en uiteraard zijn er voldoende taxi's aanwezig;

Ook is het mogelijk per trein of auto te reizen, al duurt dit wel meerdere dagen. Vanaf Ankara Central Station vertrekken regelmatig internationale treinen, die via Istanbul naar West-Europa rijden. Desalniettemin is vliegen naar Ankara over het algemeen de goedkoopste en meest voor de hand liggende optie.


Directe vluchten Ankara

Bij Nuhr.nl bieden wij directe vluchten naar Ankara vanaf Amsterdam en Brussel. Na het zoeken van uw vlucht kan het zijn dat wij indien mogelijk ook alternatieve vluchten naar Ankara aanbieden.


Goedkope vliegtickets naar Ankara

Wanneer u op de kalender klikt voor het selecteren van uw vluchtdatum, ziet u bij sommige datums een prijs staan. Dit zijn de eigenvluchten van Nuhr. Na het selecteren van heen en terugvlucht datum zullen wij ook bij alle andere airlines naar een voordelige vlucht voor u zoeken.


Na uw Ankara vluchten: cultuur en bezienswaardigheden

Voor liefhebbers van cultuur zijn er voldoende musea te vinden in Ankara. Drie daarvan zijn meer dan de moeite waard: het Etnografisch Museum Ankara, dat zowel gewijd is aan de hedendaagse cultuur als aan de historische wortels daarvan. Verder teruggaan in de tijd kan in het Museum of Anatolian Civilizations, waar het Turkije uit de Oudheid (tot en met het Ottomaanse Rijk) gedocumenteerd is in de vorm van duizenden artefacten. Voor liefhebbers van kunst is er het Rijksmuseum voor Kunst en Sculptuur (Resim ve Heykel Müzesi), dat een uitstekende representatie geeft van de Turkse kunst van ±1800 tot nu.

Om inzicht te krijgen in het Turkije van de twintigste eeuw is het interessant om het mausoleum van Atatürk (Anıtkabir) te bezoeken. Dit zeer indrukwekkende en grootse bouwwerk is een hoogtepunt van het 20e-eeuwse Turkse bouwen. Dagelijks vindt hier om 11.30 een ceremoniële wisseling van de wacht plaats, die bijzonder de moeite waard is om bij te wonen.

Ook bijzonder zijn de diverse archeologische locaties in Ankara. Er is onder andere een Romeins theater, een tempel ter ere van Augustus en de restanten van een Romeins badhuis. Daarnaast zijn er veel moskeeën te zien, uit diverse historische perioden. De grootste daarvan is de Kocatepe-moskee, gebouwd in de twintigste eeuw en een duidelijk voorbeeld van Turks-Islamitische architectuur.

Als één na grootste stad van Turkije biedt Ankara uiteraard ook een bruisend nachtleven. Ankara heeft een reputatie als studentenstad, maar er zijn ook een groot aantal internationale bars, cafés en clubs. De Beyaz Ev en de Manhattan Bar staan beiden bekend om hun jazz-avonden. De Çankaya-buurt behuist de meeste hippe nachtclubs, in de oude Maltepe-buurt zijn de wat schimmigere nachtclubs te vinden, die tot vroeg in de ochtend openblijven. Tot slot is ook de Kızılay-buurt een uitstekende keuze voor een avond uit.

Al met al biedt Ankara een bijzondere culturele ervaring. Door de historische wortels van Turkije, die in de hele stad terug te vinden zijn, krijgt u een goed beeld van de geschiedenis van het land en haar inwoners. Bovendien is Ankara, door de wederopstanding die de stad in de twintigste eeuw heeft doorgemaakt, tegenwoordig nog steeds bruisend en is het hét symbool bij uitstek voor het moderne Turkije.


Vliegtickets boeken naar Ankara

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Ankara met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !


Amsterdam (AMS)en Ankara (ESB) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Ankara, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Ankara vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS,  en bij Aankomst Ankara of de code ESB in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Ankara.

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.