Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Vluchten naar Algiers

Algiers is een bijzondere stad doordat het aan de ene kant een moderne universiteits- en handelsstad is en aan de andere kant veel historische bezienswaardigheden heeft. De stad heeft een prachtig aangezicht dat vergelijkbaar is met veel andere grote Noord-Afrikaanse steden zoals Tanger en Tunis. De overwegend witte gebouwen met afwisselend oude en moderne architectuur geeft de stad een sprookjesachtig uiterlijk. Er zijn veel vliegtuigmaatschappijen die Algiers vluchten aanbieden naar het internationale vliegveld Houari Boumedienne dat ongeveer 17 kilometer verwijderd is van het centrum van Algiers. Afhankelijk van de drukte op de weg neemt deze afstand tussen de 20 en 50 minuten in beslag. Overdag vertrekt er elk half uur een bus vanaf het vliegveld naar het centrum van Algiers. Mocht je liever een taxi nemen die je direct naar je verblijfplaats in Algiers brengt, dan vind je die buiten Terminal 2. Het is verstandig om vooraf een prijs af te spreken aangezien de taxi's niet voorzien zijn van een taximeter.
 

Over Algiers

Algiers is de hoofdstad van het Noord-Afrikaanse land Algerije en ligt aan de kust van de Middellandse Zee. De gemeente Algiers telt meer dan 2 miljoen mensen waarvan de grote meerderheid islamitisch is. De meest gesproken talen zijn Berber, Arabisch en Frans. Dat er nog veel Frans gesproken wordt is het gevolg van het feit dat Algerije van 1848 tot 1962 door Frankrijk werd overheerst. Voor de Franse overheersing is de stad in handen geweest van onder andere de Romeinen, de Berbers en de Spanjaarden. Deze rijke geschiedenis maakt de stad een aantrekkelijke toeristische plaats waar je volop cultuur kunt opsnuiven. Daarnaast is het klimaat natuurlijk ook bijzonder aangenaam.
 

Wat te doen in Algiers?

Aangezien Algiers onder de naam Icosium al uit de vierde eeuw voor Christus stamt is er natuurlijk veel historisch erfgoed te bewonderen. Het museum dat wellicht het dichtst bij de overblijfselen van de Romeinse roots van de stad komt is het Musée National des Antiquités Algériennes. Met name de welkomsthal heeft vele Romeinse elementen. Daarnaast zijn er ook een aantal interessante musea voor de liefhebbers van moderne en populaire kunst zoals het Musée Public National D'art Moderne & Contemporain. Om de echte sfeer te proeven van Algiers mag je de Kasbah van Algiers ook echt niet overslaan. In deze medina, het oude stadscentrum omgeven door stadsmuren, vind je de gezelligste winkelstraatjes van de stad. Daarnaast zijn hier de overblijfselen van de oude moskeeën en paleizen te vinden. Aangezien Algiers aan de kust van de Middellandse zee ligt, kun je natuurlijk ook gerust een middagje strand plannen om heerlijk van de zon en het water te genieten!
 

Vliegtickets boeken naar Algiers

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Algiers met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) Algiers (ALG) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Algiers, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Algiers of de code ALG in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Algiers.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.