Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Al Hoceima

De in Noord-Marokko gelegen havenstad Al Hoceima is een zeer moderne stad, die door de fantastische ligging aan de Middellandse Zee, schitterende stranden en Marokkaans-Spaanse cultuur een ideale bestemming is voor een zonovergoten vakantie. De stad werd in 1925 gesticht door de Spanjaarden, maar kwam pas echt tot culturele en economische bloei tijdens de Marokkaanse onafhankelijkheid in 1956. Door een heerlijk Middellandse Zee-klimaat bent u verzekerd van warme - maar niet té warme - zomers, een zeer aangenaam voor- en najaar en bijzonder milde winters, waarin de temperatuur nooit onder het vriespunt zakt. Het hele jaar door is de stad dus een uitstekende plaats om te vertoeven, mede omdat er ook buiten het toeristisch seizoen meer dan genoeg te zien en te beleven valt.
 

Vervoer en vliegtickets

Op zo'n 17 kilometer van de stad ligt Cherif Al Idrissi Airport, de naar de beroemde cartograaf vernoemde luchthaven van de stad. Door recente modernisering is dit relatief kleine vliegveld voorzien van alle voorzieningen die u van een modern vliegveld mag verwachten, waaronder een aantal café's en restaurants, en een geldwisselkantoor. Royal Air Maroc, de nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko, verzorgt vluchten van en naar Amsterdam en Brussel; Transavia vliegt vanaf en naar Amsterdam en Rotterdam. Ook is het mogelijk vliegtickets via een andere maatschappij te kopen en tijdens uw reis over te stappen op de luchthaven van Tanger. Een directe vlucht vanaf Amsterdam (Schiphol) duurt ongeveer drie uur. Er is sprake van een klein tijdverschil; in de zomer is het in Al Hoceima één uur vroeger, in de winter twee.

Het is mogelijk om per bus of taxi naar de stad te reizen, of om een auto te huren. Dit laatste is met name een goede optie als u van plan bent de omgeving van de stad te gaan verkennen. Het wegennetwerk in en rondom de stad is prima.
 

Bezienswaardigheden en activiteiten


Als u op zoek bent naar natuur, is een bezoek aan het iets buiten de stad gelegen Al Hoceima National Park een bijzondere en onvergetelijke ervaring. In een gebied van 470 vierkante kilometer vindt u authentieke Marokkaanse boerenbedrijfjes, maar ook hoge kliffen die u een spectaculair uitzicht bieden over de aangrenzende Middellandse Zee.

Op culinair gebied valt er veel te beleven in de stad. Als havenstad is vis bij uitstek de specialiteit, en met name bij de vissershaven vindt u dan ook tientallen kraampjes waar de vangst van die dag verkocht wordt. Ook de restaurants hebben veel vis - waaronder ook inktvis - op het menu staan; alles is vers en wordt volgens een combinatie van Spaanse en Marokkaanse tradities bereid. Met name sardines zijn een lokale specialiteit.

Ook zeker de moeite waard is een bezoek aan het centrum van de stad. Men leeft niet enkel van toerisme, maar ook van de visserij, en dit zorgt voor een authentieke ervaring op de één van de vele markten die het centrum rijk is. De stad is overzichtelijk en in goede staat, en er is voldoende te zien en te doen. Overdag houdt men vaak siësta's, waardoor het leven pas 's avonds en 's nachts écht op gang komt, maar dan is het ook een zeer levendig geheel vol met bars, muziek en feest.

Maar als er één ding is waar Al Hoceima om bekend staat, dan zijn het wel de prachtige stranden die in en nabij de stad liggen. Playa Quemado is het meest populaire strand, gelegen in de stad en voorzien van een modern toeristencomplex met restaurants, bars en zo'n vierhonderd strandbedden. Reist u iets buiten de stad, dan is het zuidelijker gelegen Playa Calabonita een uitstekende optie, waar ook een aantal mogelijkheden tot strandsporten te vinden zijn; ideaal dus om te beachvolleyballen of -voetballen. Nog wat verder zuidelijk ligt het grote Playa Cala Iris, met zo'n 4500 bedden een grote, uitgestrekte zandstrook.

Als u op zoek bent naar wat meer rust, dan is Playa Espalmadero, drie kilometer buiten de stad gelegen, een uitstekende optie. Hier zijn vrijwel geen voorzieningen en dit strand is dan ook nog bijzonder ongerept. Tot slot is het nabij het vliegveld gelegen Playa Souani een fantastisch strand voor iedereen die op zoek is naar een echt vakantiegevoel: een vier kilometer lange zandstrook die al sinds de jaren zestig garant staat voor zorgeloos zonplezier.

 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.