Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Een reis naar Adana in Turkije duurt ongeveer 6 tot 8 uur vanuit Schiphol in Amsterdam. Er zijn verschillende vliegmaatschappijen die Adana vluchten aanbieden zoals KLM, Turkish Airlines, Onur Air, Pegasus Airlines en Atlasjet. Voor welke vliegmaatschappij u ook kiest, er zal altijd een tussenstop gemaakt moeten worden. Dit gebeurt bij één van de vliegvelden in Istanbul in Turkije. Na deze tussenstop zal uw reis zich vervolgen naar Adana Şakirpaşa Airport. Het bevindt zich aan de rand van de stad. Vanaf de luchthaven hoeft u daarom nog maar 3,5 kilometer te reizen om in het centrum van Adana terecht te komen.
 

Over Adana

Adana is een stad in het zuiden van Turkije dat een typisch mediterraan klimaat heeft. De stad wordt namelijk gekenmerkt door zachte, natte winters en droge, hete zomers. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Adana. Daarnaast is het met 2 miljoen inwoners de op 4 na grootste stad van Turkije. Hoewel dit aantal al erg hoog lijkt, blijft de stad nog steeds verder groeien. Een reden hiervoor is de gunstige ligging. Doordat Adana aan de rand van de Middellandse Zee ligt is de grond hier namelijk erg vruchtbaar. Het gebied waar Adana ligt wordt de Çukurova vlakte genoemd. Deze vlakte staat bekend als één van de meest productieve landbouwgronden ter wereld. Hier haalt de stad dan ook veel economisch voordeel uit.
 

Wat te doen in Adana?

Dankzij de gunstige ligging en de bijzondere bezienswaardigheden wordt Adana vaak bezocht. Vanuit hier kunt u namelijk prachtige gebieden in de omgeving gaan ontdekken, maar ook de stad zelf heeft u genoeg te bieden. Een reis naar Adana kan namelijk niet voorbij gaan zonder een bezoek aan de prachtige moskeeën, musea, bruggen, ruïnes en torens. Vooral de Sabancı Merkez Camii is de moeite waard. Het is namelijk de grootste moskee in de regio tussen Instabul en Saoedi-Arabië. Daarnaast is de Sabancı Merkez Camii van boven tot onder bedekt met bladgoud en marmer. Een andere prachtige moskee in Adana is de Ulu Cami. Sinds de bouw in 1540 is afgerond is deze moskee altijd een interessante bezienswaardigheid gebleven. Dit is mogelijk doordat het ook een mausoleum en een instituut voor educatie bevat. Wanneer u geïnteresseerd bent in bouwwerken uit de Romeinse tijd dan kunt u de Taşköprü gaan bezichtigen. Deze stenen brug is waarschijnlijk gebouwd tussen 117 en 138 na Christus en is nog steeds in gebruik. Een andere mogelijkheid om meer over de Romeinse geschiedenis te leren is door een bezoek te brengen aan het archeologisch museum. Voor een prachtig uitzicht over de stad Adana kunt u de klokkentoren Büyük Saat die dateert uit 1882 beklimmen. Door een bezoek te brengen aan al deze interessante bezienswaardigheden zal uw reis naar Adana een ervaring zijn om nooit meer te vergeten.
 

Vliegtickets boeken naar Adana

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Adana met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS) en Adana (ADA) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Adana, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Adana of de code ADA in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Adana.
 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.