Tip! Maak gebruik van onze alternatieve vluchten filter voor meer mogelijkheden Wij zoeken voor jou naar de beste vluchten bij meer dan 1001 airline’s
Anders dan andere aanbieders tonen wij jou direct de totale prijs inclusief boekingskosten en exclusief eventuele bagagekosten en wordt je niet verrast met kosten achteraf.

Abidjan is de grootste stad die de ivoorkust kent en geliefd bij veel reizigers. Met een vliegreis vanaf 9 uur en 10 minuten komt u al aan op de enige landingsbaan van dit vliegveld. Vervolgens resteert er nog een autorit van 18 tot 20 km landinwaarts en bevindt zich in deze levendige stad. Met maatschappijen zoals Royal air Maroc, Ethiopian Airlines, KLM fo Egypt Air lines zijn er dagelijks mogelijkheden beschikbaar om Abidjan vluchten te boeken. Denk er ook aan dat het paspoort zes maanden na aankomst geldig dient te zijn en dat het aanvragen van een visum verplicht is. Hierna kan de vakantie echt beginnen. Om dit alvast in te leiden geven wij handige informatie en leuke bezienswaardigheden.

 


Over Abidjan

Tot 1983 was Abidjan de belangrijkste stad aan de Ivoorkust. Daarnaast is het ook een belangrijke havenstad van Côte d'Ivoire. Gelegen aan de golf van Guinee is dit een ideale woonplaats voor de bevolking. Deze wordt dan ook geschat op 2,8 miljoen. Door de agglomeratie die heeft plaatsgevonden zal dit aantal vandaag de dag een stuk hoger zijn. De stad leeft voornamelijk van de industrie. Hierbij is de productie van textiel, hout en levensmiddelen het belangrijkste. Zelf de economie ontwikkeld zich steeds verder waarbij het bevorderen van de export in de grote haven steeds belangrijker wordt. In 1934 werd Abidjan de hoofdstad van de Franse kolonie en nog altijd is dit merkbaar. Onder andere overheidsgebouwen hebben zich hierdoor in de stad gevestigd. Nog altijd zijn er veel Fransen aanwezig en dat heeft een groot voordeel. Namelijk dat de Franse taal gesproken wordt. Het is zelfs naast Kinshasa en Parijs de grootste stad waar Frans gesproken wordt. Indien u deze taal beheerst wordt communiceren niet lastig. Anders is het meenemen van een taalgids altijd praktisch. Hiermee kunt u in alle gevallen eenvoudig communiceren.
 

Wat te doen in Abidjan?

Abidjan is een schitterende stad die veel verschillende bezienswaardigheden telt waaronder parc National du Banco. Een schitterend park waar natuur, dieren en mensen samenkomen. Voor een adembenemende wandeling is dit zeker aan te raden. En met een reisgids ziet u al snel de mooiste plaatsen. Daarnaast is Lac Mbakré een veelbezochte plaats wegens de rust en het verre uitzicht. Ook Baie du Banco wordt veel bezocht. Deze langgerekte baai is de scheidingslijk tussen de steden Yopougon en Attécoubé. Door het Vridi-Kanaal zal het water uiteindelijk in de Golf van Guinea terecht komen. Daar is dan ook onze mooie rustplaats te vinden. Plage de Lido en Baie de Cocody zijn schitterende stranden voor een dag rust. Het is hiermee wel duidelijk dat Abidjan een toegankelijk land is voor een vakantie vol cultuur en leuke uitstapjes.
 

Vliegtickets boeken naar Abidjan

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Abidjan met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !
 

Amsterdam (AMS), Rotterdam (RTM), Eindhoven (EIN) en Abidjan (ABJ) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam, Rotterdam of EIndhoven naar Abidjan, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Abidjan vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS, Rotterdam (RTM) of Eindhoven (EIN) en bij Aankomst Abidjan of de code ABJ in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam,Rotterdam of Eindhoven naar Abidjan.
 

 

 

 

u navigeert in privémodus

Onze website werkt helaas niet in de privémodus of incognitomodus omdat wij dan de gegevens welke wij gebruiken om tickets voor jou op te kunnen zoeken en te kunnen tonen niet kunnen opslaan.

Wil je een goed werkende nuhr.nl? Schakel dan de privémodus/ incognitomodus (tijdelijk) uit.