Geen vluchten gevonden voor uw zoekcriteria, kunt u het volgende nieuwe vorm noemen.

  • Nuhr

Santiago vluchten

Vluchten naar Santiago

Ten noordwesten van de Chileense hoofdstad Santiago is Aeropuerto Internacional Comodoro Arturo Merino Benítez gelegen, welke de nationale luchthaven van Chili is. Zo'n 10 miljoen passagiers worden hier jaarlijks verwerkt. Het is de thuisluchthaven van de nationale luchtvaartmaatschappij van Chili, genaamd LAN Airlines. Het vliegveld is in 1967 opgericht op besluit van president Carlos Ibañez del Campo. In 1994 kwam hier een nieuwe terminal bij om de groeiende stroom van reizigers en vracht te kunnen blijven verwerken. De oude terminal wordt vandaag de dag nog enkel gebruikt voor lokale vluchten. Om naar Chili te kunnen afreizen dient u over een geldig paspoort te beschikken. Deze dient daarbij nog minstens 6 maanden geldig te zijn, wanneer u weer uit Chili vertrekt. Een visum is voor dit land niet nodig, waardoor u deze niet hoeft aan te vragen.

Over Santiago

De hoofstad van Chili is Santiago. Deze naam moet niet verward worden met gelijknamige steden uit Latijns Amerika. De hoofdstad zelf telt ruim 200.000 inwoners en het stedelijk gebied zo'n 5,5 miljoen inwoners.

In het metropolitair gebied genaamd Región Metropolitana wonen ruim 7 miljoen inwoners, waarmee ongeveer 40% van de Chileense bevolking in en rondom de stad woont. In 1541 is de stad gesticht onder de naam Santiago de Nueva Extremadura. De stichter hiervan was Pedro de Valdivia, welke bewust koos voor deze locatie. Het klimaat was hier namelijk gunstig en ook kon de stad gemakkelijk verdedigd worden. Dit kwam doordat de rivier Mapocho zich hier in tweeën splitst en stroomafwaarts weer samenkomt. Hierdoor ontstaat er een soort eiland. De stad kent diverse bouwstijlen, waaronder koloniale, moderne en Victoriaanse. Ook is Santiago het politieke, economische en culturele centrum van Chili te noemen.

Wat te doen in Santiago?

Plaza de Armas is het centrum van Santiago waar verschillende bezienswaardigheden aan te treffen zijn. Zo bevindt zich hier het Parque Forestal, een park dat ontworpen is door een beroemde Franse landschapsarchitect. Ook is er Europees erfgoed terug te vinden in de bouwstijlen en in de verschillende pleinen die hier aanwezig zijn. In Museo de Santiago laten diverse maquettes zien toen de stad gesticht werd en hoe dit in zijn werk ging. De grootste en bekendste bezienswaardigheid is La Modena in Santiago, het regeringspaleis. In dit paleis werd in 1973 de Chileense president Allende vermoord en kwam de dictator Pinochet 20 jaar lang aan de macht. Sinds 1990 wordt de president weer democratisch gekozen en is er geen sprake meer van een dictatuur. Vooral de wisseling van de wacht bij het paleis is een prachtig gezicht voor toeristen. Waar Santiago ook om bekend staat, zijn de vele markten die er te vinden zijn. Zo bevindt zich hier onder andere de Los Dominicos markt, waar van alles te koop is zoals fossielen, boeken, handwerkjes en etenswaren. In de weekenden kunt u vaak genieten van live muziek en diverse straatmuzikanten.

Vliegtickets boeken naar Santiago

Bij Nuhr.nl boek u uw  vliegtickets naar Santiago met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !

Amsterdam (AMS) Santiago (SCL) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Santiago, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS in en bij Aankomst Santiago of de code SCL in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar de Santiago.

Reisinformatie naar Chili

Hoi, hoe kunnen we jou helpen?

Algemene telefoonnummer

020 763 04 44(lokaal tarief)

Telefonische bereikbaarheid

maandag t/m zaterdag 09:00 - 21:00
zondag 11:00 - 16:00

Meest gestelde vragen

  • Bagage bijboeken
  • Vliegtijden controleren
  • Boeking wijzigen of annuleren
Algemene voorwaarden Meer vragen en antwoorden

Betaalmethoden

Wij accepteren
  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • Maestro