Geen vluchten gevonden voor uw zoekcriteria, kunt u het volgende nieuwe vorm noemen.

  • Nuhr

Khatmandu vluchten

Vluchten naar Khatmandu

Wie met het vliegtuig naar Nepal reist, en met name naar de hoofdstad Khatmandu, zal landen op de internationale luchthaven Tribhuvan. Khatmandu vluchten zijn er dagelijks en 29 vliegtuigmaatschappijen maken gebruik van deze luchthaven. Luchthaven Tribhuvan ligt ongeveer zes kilometer ten oosten van Khatmandu aan de Ring Road. Er is geen treinverbinding vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad, maar er zijn wel andere mogelijkheden. Een taxi vanaf de luchthaven naar het stadscentrum kost u ongeveer 200-300 roepies en de rit neemt ongeveer een half uur in beslag. U kunt ook de lokale bussen nemen; op de Ring Road zult u diverse haltes vinden richting centrum. Voor een busreis moet u rekenen op ongeveer 40 roepies. Mocht u de lokale taal niet spreken, dan is het goed om te weten dat u met Engels een heel eind kunt komen. Op luchthaven Tribhuvan kunt u ook een auto huren. Houdt u er wel rekening mee dat in Nepal iedereen links rijdt en dat het verkeer in de hoofdstad wat hectischer is dan u misschien gewend bent.

Over Khatmandu

Khatmandu is de hoofdstad van Nepal en telt bijna een miljoen inwoners. Khatmandu ligt op ongeveer 1400 meter boven de zeespiegel in een dal en is de grootste stad van het land, waar een groot deel van de bevolking leeft. Wie denkt aan Nepal, denkt aan het boeddhisme en hindoeïsme, wat de belangrijkste religies in het land zijn en waarvan de invloed overduidelijk aanwezig is. Khatmandu is een levendige en bruisende stad, waar veel te doen is en veel bezienswaardigheden vragen om een bezoek. Het klimaat is warm, maar vanwege de hoogte kan het er ook koud zijn. Uiteraard vooral in de wintermaanden, maar ook 's avonds en in de vroege ochtend. Nepal kent een jaarlijkse moessonperiode. De meeste regenval vindt plaats in de maanden juli en augustus.

Wat te doen in Khatmandu?

Komt u voor authentieke cultuur, dan is een bezoek aan het Durbar plein onontbeerlijk. Hier vindt u het beroemde Houten Huis en de tempel Swayambhumet, waar apen vrij loslopen. Een bijzonder mooie hindoeïstische tempel is de Pashupinathat, die u echt bezocht moet hebben. Khatmandu kent ook een aantal mooie stadsparken, waaronder de Garden of Dreams, waar velen tot rust komen, ook door meditatie, wat natuurlijk onlosmakelijk verbonden is met het boeddhisme. Het oude koninklijk paleis is tegenwoordig omgedoopt tot Narayanhiti Palace Museum en een bezoek meer dan waard. Zoals gezegd is het Durbar plein een echte bezienswaardigheid, waar u nog meer tempels en oude historische gebouwen kunt bezoeken. U kunt ervoor kiezen om ook bezienswaardigheden buiten de stadsgrenzen te bezoeken. Aanraders zijn de Goisankund-meren, die een bedevaartsoord zijn, of een van de nationale parken in de omgeving van Khatmandu. We noemen speciaal Chitwan National Park en Royal Bardiya National Park. Khatmandu en omgeving bieden elke bezoeker mogelijkheden om van hun verblijf een onvergetelijke te maken.

Vliegtickets boeken naar Khatmandu

Bij Nuhr.nl boek u uw vliegtickets naar Khatmandu met de allerlaagste boekingskosten van Nederland. Wacht niet langer en zoek de beste deals !

Amsterdam (AMS) en Khatmandu (KTM) vluchten

Ga opzoek naar de beste vluchten van Amsterdam naar Khatmandu, d.m.v. het bovenstaande zoekfilter gebruiken. Onder knop Nuhr vluchten vindt u onze eigen rechtstreekse Khatmandu vluchten ook kunt u gebruik maken van Alle vluchten. Bij vertrek vult u Amsterdam of code AMS en bij Aankomst Khatmandu of de code KTM in. U ziet gelijk in het overzicht de beste vluchten van Amsterdam naar Khatmandu.

Reisinformatie naar Nepal

Hoi, hoe kunnen we jou helpen?

Algemene telefoonnummer

020 763 04 44(lokaal tarief)

Telefonische bereikbaarheid

maandag t/m zaterdag 09:00 - 21:00
zondag 11:00 - 16:00

Meest gestelde vragen

  • Bagage bijboeken
  • Vliegtijden controleren
  • Boeking wijzigen of annuleren
Algemene voorwaarden Meer vragen en antwoorden

Betaalmethoden

Wij accepteren
  • iDeal
  • MasterCard
  • Visa
  • Maestro