Hoi, hoe kunnen we jou helpen? Heb je een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Neem contact

Volwassenen 12 + jaar + -
Kinderen 2 - 11 jaar + -
Baby 0 - 1 jaar + -
payment method
Volwassenen 12 + jaar + -
Kinderen 2 - 11 jaar + -
Baby 0 - 1 jaar + -

Reizen naar Oujda

Het in de meest noordoostelijke hoek van Marokko, nabij Algerije gelegen Oujda. De stad, die een bewogen geschiedenis heeft gekend, heeft een schitterend oud centrum waar het hele jaar door een authentieke Oriëntaals-Marokkaanse sfeer heerst, maar is met name in de zomermaanden ook een meer toeristische stad die een ideale uitvalsbasis biedt voor een avontuurlijke vakantie. Met name in de zomermaanden is het er bijzonder warm - het neigt naar een woestijnklimaat - maar ook voor- en najaar zijn uitstekende seizoenen om de stad te bezoeken.

Bezienswaardigheden en dingen te doen

Zelfs als u doorgaans geen strandliefhebber bent is het absoluut de moeite een dagtrip naar het Saïdia-strand te maken, dat op zo'n vijftig kilometer van de stad ligt. Deze 14 kilometer lange zandstrook aan de Middellandse Zee is door het goudwitte zand en heerlijke Middellandse Zeeklimaat een ongeëvenaarde manier om een vakantie door te brengen. Bovendien zijn hier in de omgeving allerlei golfbanen, resorts en dergelijke te vinden, dus ook meerdere dagen verblijven bij dit fameuze strand is een uitstekende optie. Oujda en de regio staan bekend om de traditionele, bijzondere muziek en jaarlijks wordt er bij dit strand een festival georganiseerd waar deze muziek wordt gespeeld; een zeer drukke maar ook buitengewoon indrukwekkende gebeurtenis.

De stad zelf is opgedeeld in de medina (de oude stad) en de nieuwe stad. De nieuwe stad is met name interessant voor de horeca-gelegenheden; er zijn vele bars, restaurantjes en andere plaatsen waar u uitstekend kunt eten en drinken. Wie op zoek is naar de echte, authentieke Marokkaanse sfeer kan echter beter terecht in de minder overzichtelijke, maar daardoor wel sfeervollere medina. Op architectonisch vlak zijn hier vele hoogstandjes te vinden, onder andere de vier poorten die toegang bieden tot de medina, waaronder de Poort van de hoofden - waar vroeger de hoofden van veroordeelde criminelen aan het volk getoond werden. Ook bijzonder is de 13e-eeuwse Grote Moskee. In de medina vindt u ook de souk, voor meer westerse kleding en stoffen, en de kissaria, waar de meer authentiek Marokkaanse kleding en stoffen te vinden zijn.

Ook buiten de stad valt veel te zien. Ten westen van het Saïdia-strand is een rustiger gebied, met minder toeristen en mede daardoor een bijzondere natuur. Het is mogelijk hier te diepzeeduiken, maar ook vanaf het droge zijn al vele indrukwekkende vogels - waaronder flamingo's - en andere natuurzichten te zien.

Het Beni-Snassengebergte, ten westen van de stad, is een uitloper van het Rifgebergte en hier rondrijden met een auto is al een belevenis op zich. Speciaal de moeite waard zijn de bossen van Tafoughalt, de schilderachtige oase en mausoleum van Sidi Yahia Ben Younes. Ook de omgeving van de Zegzel-grotten, vol met olijven- en sinaasappelboomgaarden, is een ideale achtergrond voor een dagje uit.

Hoewel Oujda misschien niet de meest voor de hand liggende bestemming is, is deze bijzonder gelegen stad meer dan de moeite waard voor iedereen die op een verrassende manier kennis wil maken met de schoonheid van Marokko. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor tochten door het bijzondere Noord-Marokkaanse landschap in al haar facetten, maar de stad zelf biedt ook genoeg cultuur, geschiedenis en winkels voor iedere nieuwsgierige reiziger.

Oujda vluchten

Graag even geduld…